В ІЛІТ відбувся тренінг із надання першої домедичної допомоги (відео) — ITV

image
22 Червня 2023, 08:49
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Що робити коли в ногу влучив уламок снаряду, і вона стікає кров’ю?

Вадим Курносов, сімейний лікар ірпінської амбулаторії загальної практики сімейної медицини №2:

«Ви взяли його, наклали перпендикулярно до кінцівки. Ви його затиснули і починаєте крутити. Тут вистачило, бачите? Готово, турнікет накладений».

На щастя, це імітована ситуація. Але, на жаль, під час війни вона може трапитися з кожним. І тому важливо знати, що робити, щоб у разі чого допомогти собі та іншим.

Для цього в Ірпінській громаді регулярно проводять практичні тренінги із надання першої домедичної допомоги. Цього разу навчання для містян провели в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій.

Надія, мешканка Ірпеня:

«Ми приходимо на такі заходи, щоб не лише розуміти, а й робити».

Олена, мешканка Ірпеня:

«Моє життя в моїх руках! Чим швидше я себе перемотаю, тим швидше залишуся здоровою й живою».

Окрім майстер-класу з накладання турнікетів і ременів для зупинки крові, говорили й про поведінку під час непередбачуваних ситуацій. Зокрема, що робити, якщо почався обстріл, а укриття далеко.

Антон Головенко, заступник директора Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги зі зв’язків із громадськістю:

«Якщо ми відчуваємо, що щось летить, ми не боїмося падати. Це повинно у нас бути вже інстинктивно. Десь звук і ми впали. Пошукали ямку і перележали. Закінчився обстріл – і пішли потрошки».

Цей тренінг спільно організували студпарламент Державного податкового університету та Ірпінський ліцей інноваційних технологій.

Адріана Левківська, президентка Ірпінського ліцею інноваційний технологій:

«Це є дуже важливим в наш час, у воєнний час і ми раді, що до нас прийшла така велика кількість людей».

Олександра Ільницька, голова студентського парламенту Державного податкового університету:

«Сьогодні ми не можемо знати, що буде завтра, післязавтра, через місяць. Ми розуміємо, що зараз нас захищає ППО, але все ж таки ми повинні реагувати на різні ситуації і розуміти, як ми повинні діяти. Це ми повинні знати».



Джерело: ITV