В їдальнях шкіл – харчі без документів, у бюветі на Пекарні – забагато заліза. ПЕРЕВІРКИ ТИЖНЯ

image
16 Вересня 2019, 19:57
Поділитися:

Нещодавно відновлений бювет у парку «Приозерному» досі дає воду із надлишком вмісту заліза. Під час останньої перевірки фахівці виявили перевищення показника вдвічі від норми. Окрім того, у 2-ій, 6-ій і 10-ій школах під час моніторингу не знайшли документів про якість і безпечність картоплі та інших овочів. Однак у фахівців не виникло питань до якості  продуктів і вже приготовлених страв. Такі результати перевірок минулого тижня надають у місцевому відділі лабораторних досліджень.

Як зазначає броварський міжрайонний відділ лабораторних досліджень у своєму звіті, минулого тижня лікарі провели лабораторне обстеження якості та безпечності харчових продуктів у їдальнях шкіл №№ 2, 6 і 10.

До того ж, перевірили дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов приготування їжі. Також відібрали страви для визначення калорійності, харчові продукти – на мікробіологічні показники, якість термічної обробки та гігієнічні змиви. Відхилень у жодній із шкіл не виявили.

Однак, як зазначають фахівці, станом на день моніторингового візиту, в їдальнях були відсутні документи про якість і безпечність реалізованих овочів та картоплі, пред’явлені декларації виробників були не дійсними.

Як розповіла керівниця відділу лабораторних досліджень Віра Товстоног, минулого тижня лікарі також провели перевірку питної води в бюветах Броварів. Порушень за мікробіологічними показниками не встановили.

Віра Товстоног

Втім, виявили відхилення за санітарно-хімічними показниками в бюветному комплексі на території парку «Приозерного». Тут – у понад 2 рази завищений вміст заліза. Показник становить 0,43 мг/куб. дм при нормі не більше як 0,2 мг/куб. дм.

Зазначимо, цей бювет відновили лише декілька місяців тому. І майже одразу – закрили через невідповідність води нормам. Згодом бюветний комплекс все-таки запрацював.

Як розповів «Трибуні Броварів» керівник КП «Броваритепловодоенергія» Василь Андреєв, таку воду вживати можна. Однак, вирішили поставити фільтр, який зменшить наявність заліза у воді. Роботи зі встановлення планують виконати до 25 вересня.

Василь Андреєв

Зі слів керівника комунального підприємства, на цей час на бюветному комплексі встановлено один фільтр в нижній частині свердловини, який відфільтровує завислі речовини. Новий фільтр видалятиме з води розчинені частини заліза – проблему буде вирішено.

Серед інших перевірок, проведених протягом тижня, фахівці відділу лабораторних досліджень вказують на моніторинг радіаційного фону, проведений у зв’язку з пожежею в Чорнобильській зоні відчуження. Перевищень допустимих норм не виявлено.

Джерело: Трибуна Бровари