В`ячеслав Супруненко може без конкурентів і торгу купити “Волиньторф”

image
6 Жовтня 2023, 15:54
Поділитися:

6 жовтня 2023 г. 15:53

Єдиний майновий комплекс державного підприємства “Волиньторф” (ЄМК ДП “Волиньторф”) може викупити ТОВ “Агробіостандарт” В’ячеслава Супруненка (на фото) – ексзятя ексмера Києва Леоніда Черновецького. ТОВ “Агробіостандарт” – єдина компанія, яка зареєструвалася для участі в приватизаційному аукціоні Фонду державного майна України (ФДМУ).

Про це KВ стало відомо з новини інформаційного агентства Nadra.Info.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Торги з приватизації ЄМК ДП “Волиньторф” було заплановано на сьогодні, на 6 жовтня. Стартова ціна – 190,194 млн гривень. Але аукціону, як такого не відбулося, оскільки зареєструвалася лише одна компанія – ТОВ “Агробіостандарт” Вʼячеслава Супруненка, яка запропонувала за “Волиньторф” 212 221 200 гривень (без ПДВ).

В Регіональному відділення ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях пояснили, що єдиний зареєстрований учасник за законом має право викупити лот за запропоновану ціну. “В 5-денний термін приймається рішення про зміну способу [з аукціону] на викуп. Якщо він (переможець) підпише протокол і надішле протокол з документами, то буде прийняте рішення про викуп, і тоді буде затверджено протокол.

Якщо він (переможець) витримає всю процедуру, якщо підпише протокол, сплатить кошти протягом 20-ти робочих днів від дати проведення аукціону (в даному випадку від дати формування протоколу), якщо підпише нотаріальний договір купівлі-продажу протягом 25-ти робочих днів – тобто, якщо дотримається процедури, передбаченої Законом України “Про приватизацію державного і комунального майна” [то зможе викупити лот]”, – пояснили в РВ ФДМУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, ексзять ексмера Києва Леоніда Черновецького, В’ячеслав Супруненко, який після Революції Гідності рік переховувався за кордоном та був у розшуку Інтерпола, останнім часом проявляє високу активність:

За даними ФДМУ, за перше півріччя 2023 року “Волиньторф” отримало 90,4 млн гривень доходу, за весь 2022 рік – 200 млн гривень. За січень-червень 2023 року “Волиньторф” заробив 6,2 млн гривень чистого прибутку, за весь 2022 рік – 10,6 млн гривень.

ЄМК ДП “Волиньторф” включає 109 одиниць нерухомого майна (виробничі, складські, адміністративні приміщення тощо) загальною площею понад 21 тис. кв. м. На підприємстві працює 302 співробітники (середньооблікова чисельність), а на балансі перебуває 164 транспортні засоби. Також до складу держпідприємства “Волиньторф” входить відокремлений підрозділ “Маневицький торфозавод”. Підприємство має спецдозволи на користування надрами на родовищах “Засвіття Ситнелюк” і “Сойне”.

У січні 2023 року “Суспільне” повідомляло, що Уряд ухвалив рішення щодо призупинення приватизації ДП “Волиньторф” та передачу його під управління Міністерства енергетики.

Фото: архівне, “Фокус”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона