В Гостомелі запустили електростанцію після реконструкції вартістю понад 100 мільйонів гривень

image
24 Листопада 2021, 11:48
Поділитися:

Вчора, 23 листопада, у Гостомелі урочисто відкрили електричну підстанцію – «110/10 кВ «Гостомель»  після суттєвого оновлення технологічного обладнання цьогоенергетичного об’єкту.
Реконструкція підстанції ПС “110/10 кВ Гостомель” розпочалася майже рік тому і вартувала 108 мільйонів гривень. 

Вже цього місяця підстанція дасть додаткові 18 МВт потужності для компанії ДТЕК, які постачають електроенергію для аеропорту «Антонов» та склозаводу «Ветропак».  
Додаткова потужність у регіоні сприятиме безперебійному постачанню електроенергії жителям не лише Гостомеля, а й сусідніх Ірпеня та Бучі.

Сьогодні підстанція “Гостомель” – це незамінний об’єкт для стабільного енергопостачання понад 9 тисяч клієнтів.

Під час реконструкції на підстанції замінили виносні трансформатори струму 110 кВ, збудували розподільчий та загально підстанційний пункти управління, а також завершують будівництво нового маслозбірника.
За словами представників ДТЕК Київські регіональні електромережі, після реконструкції у Гостомельському енерговузлі буде доступно до 60% резервної трансформаторної потужності, яка дозволить приєднувати нових споживачів та збільшення потужності наявних об’єктів.
На відкритті був присутній Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, перший заступник голови КОДА Дмитро Назаренко, а також генеральний директор ДТЕК Віталій Шайда.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua