В десяти найбільш постраждалих від війни регіонів планується відкриття Муніципальних центрів відновлення

В десяти найбільш постраждалих від війни регіонів планується відкриття Муніципальних центрів відновлення
7 Вересня 2024, 10:30
Поділитися:

 

Мета проекту – сприяти в консультативній та методологічній підтримці територіальним громадам з питань відновлення, зокрема через розробку стратегічних документів з відновлення, підготовку локальних нормативних актів, пошук фінансування та сприяння співпраці з партнерами, в тому числі міжнародними. Також, в рамках співпраці з Центрами, заплановані навчання та обмін практиками для посадовців органів місцевого самоврядування.

“Реформа децентралізації є, була і буде одним з глобальних пріоритетів для Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. На шляху нашої європейської інтеграції, ми маємо провести велику роботу, щоб процес децентралізації став рушієм ефективності та успіху громад. Наше завдання – створити умови їх збалансованого розвитку та забезпечити відновлення та покращення інфраструктури”, – про це на зустрічі з представниками USAID та Асоціації міст України сказав перший заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков.

Муніципальний центр відновлення працюватиме на всій території України з акцентом на 10 наступних областях: Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська.

The post В десяти найбільш постраждалих від війни регіонів планується відкриття Муніципальних центрів відновлення appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація