В Держетнополітики пообіцяли зробити все необхідне для належного проходження прощі в Умані для 30 тисяч хасидів

image
17 Серпня 2023, 18:49
Поділитися:

17 серпня 2023 г. 18:45

Державна служба України з етнополітики і свободи совісті (ДЕСС) провела засідання робочої групи щодо проблемних питань організації заходів, пов’язаних зі щорічним паломництвом брацлавських хасидів до могили Нахмана Брацлавського в Умані. Голова ДЕСС Віктор Єленський впевнений, що всі служби, які залучені до організації заходів зроблять все необхідне для належного проходження прощі.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У ДЕСС зазначили, що на Рош га-Шана до Умані цього року прагнуть приїхати понад 30 тисяч паломників-хасидів.

“Попри наполегливі рекомендації паломникам максимально утриматися від прощі до Умані, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку росії, хасиди сприймають цю подорож як свій релігійний обов’язок”, – наголосили у пресслужбі.

Також зауважили, що приїзд такої кількості прочан у воюючу країну вимагає серйозних безпекових, логістичних, медико-санітарних та інших зусиль заходів з боку державних органів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Першочергові питання, які наразі вирішуються — це порядок вʼїзду та реєстрації, забезпечення безпеки паломників, доброустрій мікрорайону, умови проживання, харчування паломників, створення їм гідних умов для виразу своїх релігійних почуттів”, – розповіли у ДЕСС.

Зокрема, голова ДЕСС Віктор Єленський висловив впевненість, що всі служби, які залучені до організації заходів, пов’язаних з щорічним паломництвом, зроблять все необхідне для належного проходження прощі.

Також, мер Умані вказала на виклики, передовсім безпекові, які стоять перед організаторами заходів.

“Убезпечити укриттями від рашистських обстрілів таку кількість людей, які до того ж сконцентровані на відносно малій площі, практично неможливо. Однак цьогоріч для паломників-хасидів в Умані організували сайт та гарячу лінію через яку відбувається інформування про особливості прощі, правила перебування, а також надається цілодобова підтримка”, – запевнила мер Умані.

Нагадаємо, минулого року, попри застереження українських правоохоронців, в Умані святкування Рош а-Шана відвідали більше 23 тисяч хасидів.

Читайте: В Умані завершилося святкування Рош а-Шана

Фото: Visit Ukraine

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона