В чемпіонаті Київської області переяславці здобули бронзу

image
30 Квітня 2019, 14:46
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Квітень 30th, 2019

 

В атаці Микола Зайчуківський

27 квітня у спортивному залі Переяслав-Хмельницької ЗОШ №7 відбувся фінал відкритої юнацької баскетбольної ліги Київської області сезону 2018-2019 років серед юнаків 2004 року народження. У цій віковій категорії у чемпіонаті приймало участь 7 команд, які протягом сезону зіграли два кола регулярного чемпіонату.  До фіналу чотирьох вийшли юнаки Переяслава, Боярки та дві команди Черкас. Всі чотири гри були емоційні, напружені, суперники непоступливі – всі хотіли перемогти.

У першій півфінальній грі на майданчик вийшли команди Переяслава та «Черкаські мавпи-04». Гості з перших хвилин повели в рахунку, проте переяславці далі ніж на 4 очки не відпускали. У першій четверті був момент коли на майданчику в гостей грала друга п’ятірка наші земляки наблизились до суперника на відстань одного точного кидка. Але тренер черкащан відразу замінив своїх гравців випустивши основу і на першу перерву команди пішли при рахунку 16:20 на користь гостей. Вся друга четверть пройшла в рівній боротьбі. Проте, в обоймі переяславської команди було лише два запасних гравці тоді, як у суперника – повноцінна п’ятірка. Тож за півтори хвилини до великої перерви гості спуртували, і завершили другу четверть перемогою 25:41. Після великої перерви у третій четверті переяславці спробували наздогнати суперників, але «коротка лавка» запасних не дала можливості це зробити. В кінці четверті втома

Матч за 3 місце

знову далась взнаки, і як результат 34:59 на користь черкащан. А фінальна сирена зафіксувала на табло остаточний результат 55:82 на користь гостей, які забронювали собі місце у фіналі відправляючи наших земляків у гру за третє місце.

У другій півфінальній грі зустрілись команди «ТЕЙВАЗ» із Боярки та «Черкаські мавпи-05». Баскетболісти із Боярки без проблем розібрались із другою черкаською командою 75:59.

У матчі за третє місце «Переяслав-04» зустрівся із «Черкаськими мавпами-05». Переяславці активно розпочали першу четверть, і відразу повели в рахунку. На кожний кидок черкащан господарі відповідали двома тож сирена на першу перерву зафіксувала на табло рахунок 23:12 на користь переяславців. В дебюті другої десятихвилинки лідер команд «Переяслав-04» Микола Зайчуківський отримав три попередження із п’яти можливих за гру тож тренер команди Алла Бикова «посадила» хлопця на лавку запасних. Цим відразу скористались гості скоротивши рахунок з 12 до 4 очок. Тож лідер команди під кінець четверті знову з’явився на майданчику. Проте, аби дограти до кінця матчу мусив грати обережно, не порушуючи правил. Під кінець четверті «прорізався» кидок із-за шестиметрової лінії у переяславця

Ярослав Кожушко атакував не лише з дальньої дистанції

. Хлопець, майже кожним дальнім кидком влучав у кільце. На велику перерву команди пішли при рахунку 49:39 на користь наших земляків. У третій четверті Ярослав продовжував демонструвати свої «снайперські» здібності. Черкащани стали щільніше опікувати гравця, але тоді до роботи взявся Микола Зайчуківський. Його стрімкі проходи раз по раз завершувались точними кидками із під кільця тож на останню перерву команди пішли при рахунку 74:55 на користь переяславців. В четвертій четверті наші земляки закріпили свій успіх, і святкували перемогу із рахунком 94:63.

У фінальній грі «ТАЙВАЗ» з перевагою в 9 очок переміг «Черкаські мавпи-04» 69:60 та завоював золоті нагороди чемпіонату. «Черкаські мавпи-04» отримали срібно, «Переяслав»-04» став бронзовим призером чемпіонату.

За підсумками чемпіонату визначена символічна п’ятірка баскетболістів:
Марк Чорногрицький – БК «ТЕЙВАЗ» (м. Боярка)
Іван Токовенко – БК «ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ-04»
Ігор Мацібора – БК «ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ-04»
Микола Зайнчуківський – «ПЕРЕЯСЛАВ»
Ярослав Кожушко – «ПЕРЕЯСЛАВ»
Топ-5 снайперів сезону очолили наші земляки:
334 очки – Ярослав Кожушко – «ПЕРЕЯСЛАВ»
328 очок – Микола Зайнчуківський- «ПЕРЕЯСЛАВ»
288 очок – Марк Чорногрицький – БК «ТЕЙВАЗ» (м. Боярка)
219 очок – Гліб Буравський – БК «ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ-05»
187 очок – Нікіта Гречуха – БК «ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ-04»

Володимир Набок

Джерело: Вісник Переяславщини