В Броварах «зграя скажених» підлітків зі зброєю жорстоко травмувала 19-річного хлопця з Требухова (ВІДЕО)

image
7 Жовтня 2019, 16:16
Поділитися:

Не так давно, 21-го вересня броварчани святкували День свого міста. Святкова програма, як завжди була насиченою, яка закінчилась чудовим концертом на головній площі міста Бровари.
Багато гостей з Броварського району також приїхали до Броварів, аби відсвяткувати день народження міста.
Серед них були і друзі з сусіднього села Требухів. Після концерту пішов дощ, тому друзі заховались від нього під дах вже непрацюючого кафе «Оазис», що в парку «Перемога».
А далі була масова бійка, були газові балончики, кастети, ножі, пістолети та лікарня…

 
Саме про лікарню, в якій перебуває її син Владислав, написала у соцмережі Наталя, аби знайти свідків цього побоїща.
Журналіст видання «AT BROVARY» вирішив навідатись до постраждалого та з’ясувати, що ж насправді трапилось у той святковий вечір.
Прибувши до травматологічного відділення Броварської клінічної лікарні, нас зустріла Наталя Овдієнко – мама постраждалого 19-річного Владислава.
Хлопець і розповів нам, що трапилось 21-го вересня в парку «Перемога»:
Ми з друзями приїхали на свято Дня міста, після концерту ми заховались від дощу під дахом літнього майданчика кафе «Оазис». Близько 23:00 до нас підійшов молодий хлопець та попросили цигарки. Мабуть, це був тільки привід, тому що після того, як ми сказали, що немає у нас цигарок, підійшло ще дві особи та почали нецензурно лаятись. Один з них комусь набрав по мобільному телефону та вже за мить до кафе «підтягнулось» ще близько 20-ти осіб підліткового віку.

 

А далі… А далі ця «зграя» підлітків налетіла на мене та моїх друзів. В хід спочатку йшли газові балончики, потім кастети. Я намагався вирватись та втекти, але очі мої вже не бачили. Як били моїх друзів я вже не бачив. На якийсь момент я втратив свідомість, коли прийшов до тями, то побіг в бік озера. Біг навмання, з очей лились сльози, нічого не бачив, чув постріли.
Неподалік тенісних столів, що біля озера мене наздогнало декілька осіб та знову почали бити по голові. Я знову втратив свідомість. Коли відкрив очі, то вже був в лікарні, –
згадує той вечір Владислав Овдієнко.

Як потім стало відомо, в тій бійці найбільше постраждав саме Владислав. Натовп підлітків, які мало не вбили його, зникли так само швидко, як і з’явились. Друзі Влада відразу викликали медиків та почали набирати на 102. Нажаль до поліції вони так і не додзвонились. Карета швидкої допомоги приїхала за 40 хвилин. Вже з лікарні з Броварським відділом поліції зв’язались чергові лікарі.

Висновок КТ-дослідження було таке: перелом кісток лицьового черепа, осколково-втиснутий перелом стінок гайморової пазухи, перелом задньої стінки правої орбіти, струс мозку.
В лікарню приїхала мама Владислава та поліція, яка відразу допитала постраждалого та видала направлення на судово-медичну експертизу.

  

Вже наступного дня в місцевому морзі, де проводять судмедекспертизу, Наталії Овдієнко повідомили, що процедура проводиться після виписки з лікарні. А вже станом на 23.09.2019 в Броварському відділі поліції нашому виданню повідомляють, що по цій справі відкрите кримінальне провадження за ч.1, ст. 125 Кримінального Кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року).

 
Ми звернулись за коментарем до керівництва Броварського відділу поліції, яке нам пояснило, що дійсно судово-медична експертиза проводиться після лікування потерпілих і в її висновок береться діагнози та взаключення лікарів, які проводили це лікування. Щодо 125-ї статті та «легких тілесних ушкоджень» журналістам «AT BROVARY» пояснили, що на момент внесення справи до Єдиного реєстру досудових розслідувань точного висновку лікарів не було і після висновку судово-медичної експертизи дане кримінальне провадження можуть перекваліфікувати.

 

Овдієнко Наталя журналістам видання «AT BROVARY» повідомила, що справу з прокуратури передали слідчій Броварського відділу поліції Бакланській Марині Володимирівні.
Разом з журналістом ІА «Погляд» ми зателефонували їй, але отримали незрозумілу відповідь у підвищеному тоні. Якщо коротко, то нічого конкретного та неконкретного вона не сказала. Єдине, що ми зрозуміли, що вона ще бачила цієї справи… 
Що найцікавіше, що «за гарячими слідами» можна було швидко знайти підозрюваних у побитті 19-річного Владислава з с. Требухів. Наші журналісти дізнались деяку додаткову історію…

На момент, коли відбулась бійка, постраждалий був з рюкзаком, в якому був планшет одного з його знайомих. Після бійки цей рюкзак пропав, друзі, які були разом з Владиславом після бійки рюкзака теж не бачили. Але в даному гаджеті була включена функція «геолокація» і декілька днів після злочину місцеперебування даного планшету «світилось» в м. Бровари, вул. Героїв УПА, 15А. Про це було відразу повідомлено працівників поліції.


Саме тому про цей випадок видання «AT BROVARY» не робило ніяких публікацій так, як чекали на слідчі дії. 
Можливо там знаходиться ломбард… Ми вирішили перевірити це та натрапили на стару двопід’їздну двоповерхову «хрущовку». Ні ломбардів, ні офісів, ні магазинів дана будівля не мала.

Через чотири дні сигнал з планшету пропав…

А тим часом броварські лікарі повідомили Наталії Овдієнко, що її сину потрібно робити операцію.

Тому 27-го вересня Владислава перенаправляють до відділення щелепно-лицьової хірургії Київської клінічної лікарні №1. 4-го жовтня майже дві з половиною години тривала операція по вирівнюванню скулової дуги переносиці. Також постраждалому на голову монтували апарат, який вирівнює кістки щелепи. З цим апаратом Владислав буде знаходитись близько двох тижнів.
Сьогодні, 07-го жовтня, ми вирішили знову зв’язатися із слідчою Бакланською М.В. та дізнатись про хід слідства.

 
І знову без конкретики, а головне злочинці ще не покарані.
Видання «AT BROVARY» буде надалі слідкувати за ходом розслідування по справі побиття Овдієнко Владислава з с. Требухів, Броварського району, в парку «Перемога» та за динамікою стану здоров’я постраждалого.

 

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed