В Броварах затвердили нові відзнаки та нагороди

image
6 Березня 2019, 00:51
Поділитися:

Броварська міська рада затвердила ескіз та опис знаків Почесної відзнаки Броварської міської ради «Знак пошани» І,ІІ, ІІІ ступенів з дипломами до них та опис Почесної відзнаки Броварського міського голови «За заслуги перед містом» з посвідченням. На сайті Броварської міської ради з’явилось видповідне рішення.

Зроблено було це з метою відзначення працівників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, депутатів міської ради, працівників підприємств, установ і організацій різних форм власності, що розташовані у м.Бровари, іноземних громадян, які зробили значний внесок у розвиток економічної і соціальної сфери міста, збагачення національної, інтелектуальної і культурної спадщини, досягли визначних успіхів у державній, громадській та інших сферах діяльності.

Нагрудний знак «Знак пошани» виготовляється зі сплавів міді методом лиття. Цей знак має форму овалу , розміром 38 на 33,8 мм та має рельєфні борти у вигляді дубових листків по обидві сторони знаку. На лицьовій стороні цього знаку, а саме у центрі , мається рельєфне зображення у вигляді – герба міста, який вкритий емаллю синього, білого та зеленого кольорів. Під зображенням – герба міста мається фігурна стрічка з написом «ЗНАК ПОШАНИ», на котрій літери вкриті емаллю синього кольору.

На зворотньому боці нагрудного знаку «Знак пошани» передбачене місце для порядкового номеру та напису до якого – почесна відзнака Броварського міського голови. Також тут розміщено посередені напис – ступеня, та номер ступеня до якого він відноситься (1,2,чи 3).
Нагрудний знак «Знак пошани» покривається гальваничним методом відповідно до номера ступеня,а саме: 1 ст.- під золото, 2 ст.- білий метал,3 ст.-обміднення. За допомогою кільця з вушком,цей нагрудний знак з’єднується з колодкою, яка має прямокутну форму розміром 28 на 42 мм, та обтягнутою стрічкою, за допомогою фігурної дужки розміром 30 на 2 мм та закругленої форми, яка прикріплена до колодки.
Стрічка на колодці йде шовкова, завширки 28 мм. Колір даної стрічки – жовтий та синій, з повздошніми зеленими смужками по краях завширки 2 мм,та по центру – біла смужка завширки 2 мм. Кріплення до одягу, що знаходиться на зворотньому боці колодки, здійснюється за допомогою застібки із запобіжником.

Нагрудний знак «За заслуги перед містом» ( далі – відзнака),виготовляється зі сплавів міді. Цей нагрудний складається з двох деталей:

Перша (нижня) деталь – восьмипроменева зірка золотистого кольору, де між променями знаходяться вставки ,які покриті емаллю зеленого кольору;
Друга деталь- у вигляді кола, на якому розташовані лаврові гілки по обидві сторони. По зовнішньому колу йде напис – «ЗА ЗАСЛУГИ ПЕРЕД МІСТОМ БРОВАРИ». Під цим написом деталь покрита емаллю зеленого кольору. Посередені деталь покрита емаллю білого кольору.

В центрі кола розташований – герб міста Бровари, на якому знаходяться елементи, які вкриті емаллю зеленого,білого та синього кольору.
Покриття даного нагрудного знаку – гальванічне і має золотистий колір. На зворотному боці даного нагрудного знаку передбачено шагрень та нумерація відзнаки.

Усі зображення на нагрудному знаку рельєфні.

 
Розмір нагрудного знаку 50 на 50 мм. За допомогою 2-х кілець,відзнака з’єднується з прямокутною підвіскою,яка має розмір 3на 30 мм. Стрічка до відзнаки йде шовкова, завширки 28 мм, та 400 мм по колу. Колір даної стрічки – жовтий та синій, з повздошніми зеленими смужками по краям , завширки 2 мм, та по центру – біла смужка завширки 2 мм.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed