В Броварах відбувся музично-літературний вечір до 206-ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченка

image
13 Березня 2020, 13:04
Поділитися:

11 березня в приміщенні Броварської міської дитячої музичної школи відбувся музично-літературний вечір до 206-ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченка. 

Про це на сайті повідомляє Броварська міська рада.

Зворушливо звучала поезія «Мені 13-й минало», уривок з поеми «Катерина», «Садок вишневий коло хати» доводячи, що слова Кобзаря, як і раніше торкають серце кожного та є наразі актуальними.

   

Поезія Т. Шевченка тісно пов’язана з музикою.  То ж цього вечора звучали народні пісні в інструментальному та вокальному варіантах «Думи мої», «Така її доля», «Зацвіла в долині червона калина»,  «Тече вода з під явора», «Зоре моя вечірняя», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Прелюд пам’яті Т.Г. Шевченка».  Своїм відчуттям та розумінням творчості  поета  ділились викладачі та учні школи.

Слова «Заповіту» прозвучали українською, англійською, французькою, російською та білоруською мовами, закликаючи пам’ятати, шанувати великого українського поета, зважаючи на його прості слова – любити, боронити Україну і єднатися в цій любові. Бо лише в єдності можемо  подолати виклики та загрози сьогодення. 

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed