В Броварах відбулась конференція освітян Броварського району

image
8 Лютого 2019, 21:36
Поділитися:

 У відділі освіти Броварської районної державної адміністрації 07 лютого 2019 року відбулася конференція освітян Броварського району «Сучасні тенденції освіти Броварщини в умовах соціально-економічного розвитку району».

На конференції були присутні: директор департаменту освіти і науки Київської ОДА Рогова В.Б., головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Київської ОДА Плавська В.П., голова Броварської РДА Клименко М.Ф., заступник голови Броварської РДА Юрченко О.Б., керівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти району та ОТГ, члени органів самоврядування, спеціалісти та методисти відділу освіти.

 

У ході проведення конференції були розглянуті наступні питання:

1. Освіта Київщини – територія успіху. 
Директор департаменту освіти і науки Київської ОДА Рогова В.Б. акцентувала увагу на основних стратегічних напрямах діяльності освітньої системи Київської області. Можна коротко сказати, що лейтмотивом виступу директора департаменту стали слова: «Дитина має бути щасливою у школі». І саме тому, Україні потрібна системна реформа освіти, яка має бути предметом суспільного консенсусу, розуміння того, що освіта – це один з основних важелів цивілізаційного поступу та економічного розвитку. Цьогоріч освітня галузь взяла курс на «Нову українську школу» і планування видатків на неї є пріоритетним. Віра Борисівна також відзначила, що особливе місце у «Новій українській школі» надаватиметься розвитку життєвих компетентностей, аби молоде покоління «розуміло світ, який їх оточує і знали, за рахунок чого живе та чи інша галузь економіки країни».

2. Освіта Броварщини як чинник соціально-економічного розвитку Броварського району. (Презентація)

Свій виступ голова Броварської районної державної адміністрації Клименко М.Ф. розпочав із цитування слів А.Чехова: «Кожна дія, яку ми робимо зараз, вже в цей момент впливає на наше майбутнє. Можна опустити руки, сказати: «Немає грошей, немає бажання…» А можна засукати рукави і вже зараз починати плекати своє майбутнє!».

3. Про хід виконання делегованих повноважень у сфері освіти. 


Заступник голови Броварської районної державної адміністрації Юрченко О.Б. наголосила на тому, що місцеві органи влади, сільські/селищні ради Броварського району докладають багато зусиль для розвитку та функціонування системи освіти району. 

4. Розвиток інклюзивної освіти в умовах освітньої реформи. (Презентація
Директор КЗ Броварської районної ради «Інклюзивно-ресурсний центр» Іваненко Т.В. проінформувала про стан функціонування Центру, основні напрямки роботи Центру, ключові принципи , які лежать в основі інклюзивного підходу. Також розповіла, про кількість дітей та навчальних закладів, які вже працюють в інклюзивному просторі та надала інформацію стосовно тих дітей, які з нового навчального року будуть навчатися на інклюзивному навчанні. Запросила усіх директорів навчальних закладів до співпраці та запропонувала допомогу Центру в організації інклюзивного навчання на місцях.

5. А також, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Київської ОДА Плавська Валентина Петрівна провела тренінг на тему: «Інклюзивне навчання як один з пріоритетних напрямів забезпечення рівного доступу дітей до освіти».

Броварська РДА

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed