В Броварах в «Лісовому кварталі» під колеса позашляховика потрапила шестирічна дівчинка

image
16 Травня 2019, 17:12
Поділитися:

15.05.2019 року близько 18:00 год. у Броварах, чоловік 1952 р.н., керуючи транспортним засобом Mitsubishi Pajero Sport та рухаючись по прибудинковій території по вул. Київська, 245, допустив наїзд на дівчину 27.09.2012 року народження, яка керуючи самокатом, перетинала проїжджу частину зліва на право, відносно напрямку руху автівки, виїхавши із-за припаркованого автомобіля  Volkswagen Caddy. У результаті ДТП  неповнолітня отримала тілесні ушкодження  : закрита черепно-мозкова травма, госпіталізована до реанімаційного відділення Броварської центральної районної лікарні. Ведеться слідство.

Це була інформація, яку надали нам в Броварському відділі поліції.

Видання «At Brovary» поспілкувалися з батьками 6-річної постраждалої дівчинки Насті та з’ясували деякі деталі.

Дитина на самокаті на території «Лісового кварталу» переїжджала вулицю і, як стверджує Ірина, мама Насті, з камер відеоспостереження на швидкості близько 50 км/год позашляховик здійснив на її доньку наїзд. Удар був такої сили, що дівчинка, перекидаючись, пролетіла близько п’яти метрів. Хоча водій стверджує, що їхав зі швидкістю близько 20 км/год.

– Я почула скрегіт гальм та удар. При швидкості 20 км/год так голосно гальма не спрацьовують, – розповідає Ірина.

Постраждалу дитину дійсно доправили до броварської лікарні, зробили комп’ютерну томографію, але з діагнозом лікарі вагалися. Спочатку медики поставили  діагноз перелом черепа, черепно-мозкова травма з внутрішньою гематомою. Потім діагноз перелому вони спростували. Дівчинка ніч пробула в реанімаційному відділенні.

– Ми хотіли ще вчора перевезти доньку в Київську лікарню, адже побачили, що тут навіть з діагнозами вагаються. Але лікарі нас не відпускали. Тільки сьогодні близько 11:00 був поставлений діагноз та наданий лікарями нам вибір – або залишити дівчинку в Броварській лікарні на третьому поверсі, або їхати до столиці. Ми звичайно вибрали другий варіант та відразу перевезли доньку до Київської обласної лікарні. Там, протягом години після ще однієї КТ, нам відразу поставили той діагноз, який в Броварах лікарі спростували – перелом черепа. Також у Анастасії виявили, що у черевній порожнині збирається рідина, – розповідає батько постраждалої дитини.

Наразі (прим.автора, – зі слів батька) у водія позашляховика, який, доречі, являється мешканцем Києва, поліція вилучила транспортний засіб на штрафмайданчик поки ведеться слідство. Цей водій на зв’язок з батьками постраждалої дівчинки не виходить, ніяким чином не намагається допомогти родині Насті з лікуванням та зі своїм адвокатом намагається «зам’яти» справу.


Дівчинка знаходиться в реанімаційному відділенні Київської обласної лікарні.

Запис з камер відеоспостереження є в керівництва STEM-школи INVENTOR, яка знаходиться по вул. Київська, 245, але крім працівників поліції вони відмовляються його надавати.

Пані Ірина, мама дівчинки, висловлює велику подяку Кащук Ірині, яка разом з іншими батьками дітей, які, як і постраждала дівчинка, відвідують дитячий садок «Казка», фінансово допомогли родині. Завдяки цьому у Насті є все необхідне для подальшого лікування.

Станом на 16.05.2019, 17:00 на зв’язок з батьками Насті вийшов водій позашляховика та оплатив 1500 грн. (!!!) за комп’ютерну томографію…

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed