В Броварах тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води знижено

image
13 Січня 2020, 16:18
Поділитися:

КП «Броваритепловодоенергія» зменшило нарахування за опалення та гарячу воду для населення за грудень 2019 року у зв’язку зі зміною ціни природного газу.

Про це повідомляється на офіційному сайт Броварської міської ради.

Підставою для перерахунку стала постанова Кабінету міністрів України «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» № 1082 від 24 грудня 2019 року.

Такий механізм, що дозволяє корегувати нарахування за теплову енергію  згідно з фактичною ціною газу без перегляду тарифу, дозволив зменшити платіжки за опалення на 9,6%, а на гарячу воду на 8,6 %.  У середньому це  від 75 до 240 гривень,  залежно від площі квартири та обсягів споживання теплової енергії (енергоефективності будинку).

Усвідомлюючи соціальне значення перерахунку вартості теплової енергії, навіть за умови, що тарифи не відшкодовують повної економічно обґрунтованої  вартості послуги, було зроблено все можливе, аби населення міста вже за грудень мали можливість сплатити за опалення та гарячу воду з урахуванням фактичної ціни газу. Перерахунок вартості послуг проведено для населення на загальну суму близько4,5 млн грн.

У будинках з лічильниками вартість 1 Гкал теплової енергії становитиме 1337,03 грн.,  замість встановленої 1479,01 грн. Для будинків без лічильників вартість опалення 1 м² становитиме 24,29грн, тоді як нормативний складає 35,01грн/м², а з урахуванням температурного коефіцієнту — 28,87 грн.

Водночас, вартість 1 м³ гарячої води зменшиться в середньому на 22грн», — повідомив начальник відділу збуту  КП «Броваритепловодоенергія» Володимир Чипаченко.

Точна сума перерахунку буде відображена окремими рядками у платіжці за грудень, яку броварчани отримають в січні.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed