В Броварах судитимуть банду, що пограбувала екс-нардепа Недаву та зазіхнула на майно соратника Вакарчука

image
10 Березня 2020, 16:05
Поділитися:

Броварський міськрайонний суд Київської області призначив на 11:30 13 березня 2020 року підготовче засідання у справі щодо Руслана Баклана, Сергія Даценка, Андрія Кошового, В’ячеслава Мамоніна та Валерія Артеменка, які обвинувачуються в бандитизмі (ст.257 КК України), незаконному поводженні зі зброєю (ч.1 ст.263 КК України) і скоєнні серії розбійних нападів (ч.4 ст.187 КК України) на оселі заможних мешканців Києва та Київської області. Відповідне рішення 4 березня ухвалив суддя Василь Батюк.

Про це повідомляє «Dетектив-info».

Мова йде про угруповання, членам якого закидають пограбування, які були здійснені відповідно 30 травня, 7 червня та 11 липня 2019 року.

Як зазначав раніше «Dетектив-info», серед жертв нападів зловмисників – родина народного депутата 8 скликання Олега Недави, в якого поцупили колекцію елітних годинників та прикрас. Дружина екс-парламентаря Ірина має в справі статус потерпілої у справі.

(Олег та Ірина Недава)

Окрім неї, від дій грабіжників постраждали співзасновники ТОВ “Асканія-Континент” Петро Довгун і Андрій Біченов; Сергій Давидюк, Олена та Сергій Бойко, а також родина близького соратника лідера політичної партії “Голос” Святослава Вакарчука – Олександра Курдидика. Разом із дружиною Ганною цей юрист також виступає потерпілим у справі “київських грабіжників”.

(Олександр Курдидик)

Про Курдидика відомо, що влітку минулого року цей партнер юридичної компанії DLA Piper (спеціалізується на банківському та корпоративному праві) на позачергових парламентських виборах балотувався у народні депутати України від партії “Голос”, де отримав 11-й номер в списку. Втім невдовзі післ реєстрації Олександр Олександрович звернувся із заявою про відмову балотуватися за власним бажанням (через стан здоров’я), яка була задоволена Центральною виборчою комісією. Разом із провідними однопартійцями з “Голосу” – нардепами Святославом Вакарчуком та Сергієм Рахманіним, Курдидик є співзасновником ГО “Люди майбутнього”, а також є членом правлення “Інституту суспільно-економічних досліджень”.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed