В Броварах рятують рибу від задухи

image
14 Січня 2022, 12:28
Поділитися:

Кілька морозних зимових днів скували кригою водойми. Наразі товщина криги на озері у парку «Перемоги» сягає від 12 до 20 сантиметрів.

В четвер, 13 січня броварські комунальники – працівники виробничої дільниці зеленого господарства КП «Бровари – Благоустрій» проводили профілактичні заходи для попередження задухи риби.

Для життя рибам та іншим водним організмам потрібен кисень. Запаси кисню у природних водоймах поповнюються за рахунок розчинення його у воді з повітря та фотосинтезуючої діяльності водоростей. В обох випадках взимку перешкодою є лід та сніг на ньому. Брак кисню у воді може викликати масову задуху (гибель) риби та інших водних живих мешканців.

Для порятунку риби в кризі вирізали невеликі в діаметрі ополонки, в які ставили снопи з очерету. Такі очеретяні снопи працівники комунального підприємства встановили периметром всього озера в кількості 14 штук. Снопи з трубчастих рослин не дають швидко замерзати ополонці та слугують джерелом насичення води киснем.

Ще одним додатковим заходом для попередження мору риби в озері є періодична механічна аерація води у водоймі. Для цього включають насосну станцію і кілька годин перекачують воду. У ході перекачування вода звільняється від отруйних газів, потрапляє під кригу з носієм кисню для живих організмів, які опинилися під кригою.

«Систематичне проведення таких заходів дає можливість для цілком задовільного зимування риби й гарантує, що її втрати будуть мінімальні», – йдеться у повідомленні Броварської міської ради.

Читайте також:

Протягом кількох годин в Броварському районі згоріли два будинки

На Броварщині рятувальники витягали собаку з погреба

На Броварщині батьків покарають за неналежний догляд за дітьми

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Броварів – головні і актуальні
новини сьогодні на 4594.com.ua