В Броварах колегія Державного архіву Київської області визначила головні завдання на 2019 рік

image
15 Лютого 2019, 13:54
Поділитися:

Заступник голови КОДА Алла Шкуро взяла участь в розширеному засіданні колегії Державного архіву Київської області у м.Бровари, на якому було розглянуто підсумки роботи архівних установ Київщини у 2018 році та їхні завдання на 2019 рік. Також участь у заході взяли голова Броварської РДА Микола Клименко, директор Державного архіву Київської області Соф‘я Каменєва та керівники архівних установ.

У ході роботи обговорили питання про виконання основних планових показників, щодо забезпечення збереженості та державного обліку, формування Національного архівного фонду та використання документної інформації в архівних установах Київської області у 2018 році.

 

Трудовими архівами районних та міських рад протягом звітного періоду виконано 14008 довідок соціально-правового характер, що на 20% більше порівняно з 2017 роком. Зокрема, в минулому році архівні відділи РДА, міських рад відвідали 597 користувачів з України, яким було видано 6845 справ, що на 10% порівняно з 2017. Разом з тим, залишається недостатньою робота трудових архівів щодо інформування у ЗМІ про склад документів, які надійшли протягом року та зберігаються у сховищах трудових архівів.

Заступник голови Київської облдержадміністрації Алла Шкуро наголосила на найважливіших пріоритетах і завданнях в роботі архівної служби.

 

«Архівна служба щодня перебуває на “бойовому посту”, виконуючи свою надважливу функцію – збереження генетичної ідентифікації української нації у вигляді артефактів нашої історії перемог та поразок і, головне, – помилок. Оскільки історія розвивається циклічно, то цілком імовірне повторення тих самих проблем. Тому, з обережністю зберігаючи в пам’яті події попередніх століть, є величезні шанси на створення могутньої української держави в найближчому майбутньому», – заявила Алла Шкуро.

Підводячи підсумки діяльності за попередній робочий рік, учасники колегії окреслили пріоритети в роботі архівних установ Київської області та головні завдання, що й визначатимуть курс у поточному році.

Також Алла Шкуро відвідала архівний відділ Броварської міської ради з метою перевірки належних умов зберігання документів.

КОДА

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed