В Броварах капітально відремонтують освітлення на 23 вулицях та шляхопроводі

image
24 Липня 2021, 11:11
Поділитися:

24 июля 2021 г. 11:03

Міська влада Броварів за 11,46 млн гривень замовила проведення капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення на 22 вулицях, бульварі та шляхопроводі. В рамках ремонту замість старих ламп там з’являться світлодіодні світильники, а також буде замінено аварійні електроопори. Виконуватимуться ці роботи будуть в рамках програми з енергоефективності міжнародної екологічної фінансової корпорації NEFCO, яка надала місту кредит для оплати більшої частини робіт.

Як стало відомо KV з оголошення електронної системи публічних закупівель ProZorro, 16 червня 2021 року управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту Броварської міської ради уклало з ПП “Бі Про Інжиніринг” (*) контракту угоду на розробку проектно-кошторисної документації, поставку матеріалів та заміну старих світильників на нові світлодіодні для капітального ремонту системи зовнішнього освітлення вулиць в місті Бровари Київської області. Ціна по контракту склала 11,46 млн гривень.

Згідно з угодою, до кінця лютого 2022 року “Бі Про Інжиніринг” повинно розробити проект капітального ремонту системи зовнішнього освітлення Броварів, поставити матеріали та обладнання, демонтувати та утилізувати 1460 старих ламп та змонтувати таку ж кількість світлодіодних світильників, встановити 640 кронштейнів та 120 обмежувачів перенапруги, замінити 33 км повітряних ліній та 60 аварійних електроопор, влаштувати 60 контурів заземлення, прорідити та вивезти гілля з 95 дерев, а також виконати пусконалагоджувальні роботи.

Ці роботи повинні бути виконані на 24 об’єктах: 22 вулицях – Вокзальна, Героїв Небесної Сотні, Гоголя, Грушевського, Бандери, Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Героїв УПА, Короленко, Оникієнка, Москаленка, Симоненка, Фонтене-су-Буа, Олімпійська, Пушкіна, Петлюри, Броварської Сотні, Шолом Алейхема, Київська, Гагаріна, Благодатна, Чорновола, бульварі Незалежності та шляхопроводі на вул. Оникієнка.

Закупівля була проведена без аукціону, оскільки вона здійснюється на умовах співфінансування в рамках проектів, що реалізуються за рахунок кредиту фінансової організації NEFCO (Північна екологічна фінансова корпорація).

У Броварській міськраді у відповідь на інформаційний запит KV повідомили, що на реалізацію цього проекту, окрім коштів залучених кредитом НЕФКО, з бюджету міста виділено 1,5 млн гривень.

в Телеграм

З рішення Броварської міської ради від 11 листопада 2020 року №2029-86-07 відомо, що міськрада взяла участь в програмі НЕФКО “Енергозбереження”, на виконання якої отримала кредит в сумі 13,5 млн гривень. Кошти надані в кредит на 5 років з відсотковою ставкою 3% річних.

15 грудня 2020 року виконком Броварської міськради схвалив проект кредитного договору з НЕФКО, згідно до якого вся сума кредиту та відсотки по ньому повинні бути сплачені до 15 вересня 2025 року.

У Броварах на сьогодні нараховується 239 вулиць, 37 провулків та бульвар.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ПП “Бі Про Інжиніринг” засновано в 2009 році. Статутний капітал – 50 тис. гривень. Засновник і директор – Андрій Константінов.

За даними Clarity Project, у результаті участі у публічних закупівлях ТОВ “Бі Про Інжиніринг” уклало 27 договорів на 151,44 млн гривень (з урахуванням нинішнього). Найбільші замовники – КП “Київпастранс” та КП “Київміськсвітло”.

Управлінням будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту Броварської міської ради керує Світлана Решетова. Міський голова Броварів – Ігор Сапожко.

Nordic Environment Finance Corporation NEFCO – міжнародна фінансова організація, яка створена відповідно до угоди між країнами Північної Європи – Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією.

* ТОВ “Бі Про Інжиніринг” (Код ЄДРПОУ: 36797275)

Фото: Відкриті джерела

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона