В Броварах через зрізане дерево жінка опинилась прикутою до ліжка. Пошук свідків нещасного випадку

image
9 Квітня 2019, 18:35
Поділитися:

Нещодавно по соцмережах розповсюдився пост про травмування броварчанки. Начебто по вул. Ярослава Мудрого комунальники спилювали дерева, одне з яких впало на броварчанку.

39-річній броварчанці в лікарні діагностували струс мозку, закриту черепно-мозкову травму, компресійні переломи 5-ти хребців.

Журналісти видання «At Brovary» спробували з’ясувати, хто винен в цій ситуації та спочатку зустрілися з Володимиром, чоловіком постраждалої Вікторії.

Пан Володимир розповів, що все трапилось вдень 28-го березня. Його дружина рухалась по вул. Гогоголя з боку княжицього переїзду. По лівій частині вулиці велись ремонтні роботи по укладанню тротуарної плитки, то Вікторія пішла по правій стороні вулиці. Перейшовши проїжджу частину, жінка направилась в двір будинку 36-А по вул. Ярослава Мудрого.

Ще не дійшовши будинку, на жінку впала велика гілляка. Виявилось, що працівники ЖЕК-4 проводили роботи по зрізанню гілок. Зі слів Володимира, ніяких попереджувальних знаків, а тим паче оцеплення у вигляді стрічок чи працівників житлово-експлуатаційної контори №4 не було. 

Наразі дружину Володимира вже виписують з Броварської центральної районної лікарні, але стан здоров’я постраждалої залишає бажати кращого. Через переломи хребців жінці протипоказано вставати з ліжка біля 3-4 місяців. Щоб процес одужання пройшов швидше, потрібні операції, вартість яких коливається від 50-60 тис. грн. за кожну, не включаючи реабілітацію.

– Поки моя дружина лежала броварській лікарні, всі витрати по лікуванню взяли на себе комунальники. Але коли я їм сказав про операції та їх вартість, то вони почали “здавати задню”, – розказує кореспондентам «At Brovary» пан Володимир.

Нам вдалося поспілкуватися з мешканцем Будинку 36-А, який в цей час перебував вдома і вийшов на балкон, коли почув, як впала гілляка.

– Почувши шум у себе під вікном, я вийшов на балкон та побачив, як на тротуарі під великою зрізаною гіллякою лежить жінка. Я відразу зателефонував екстреній медичній службі та викликав медиків на місце пригоди. В цей час комунальники підбігли до жінки, відтягли з-під неї гілляку взяли за руки та ноги, положили в свій автомобіль та поїхали. Я зателефонував знову на “швидку” та скасував виклик, сказав, що, мабуть, постраждалу вже до вас везуть, – розповідає свідок.

Доречі, в таких ситуаціях дуже небезпечно рухати постраждалих, особливо коли є вірогідність травми хребта. Це може закінчитись для останніх інвалідним візком. Чому працівники ЖЕК-4 проігнорували це, залишається риторичним запитанням.

На запитання, чи територія спилювання дерев була огороджена, чоловік сказав, що стрічка була, але трохи далі. В тому місці, де йшла жінка, ніяких стрічок, оцеплення та знаків не було. Тим паче, про яке оцеплення можна казати, коли роботу виконували 3-4 чоловіка. 

Якщо так, то подивимось, що нам каже інструкція з охорони праці для працівника, що підрізає крони дерев, яка оприлюднена на сайті ДНАОП.

Зі слів сторони постраждалої та свідка нещасного випадку були порушено ряд пунктів з безпеки охорони праці. 

Ми зателефонували аби взяти коментар у начальника ЖЕК-4 Кобзюка Олександра Івановича.

З нашої з ним розмови ми зрозуміли, що Олександр Іванович не готовий коментувати даний нещасний випадок поки ведеться слідство. Але він розповів, що на місці виконання робіт було оцеплення та стояли відповідні знаки. Але як виявилось, ці знаки були загальні, як від ремонтників, які клали тротуарну плитку, так і від працівників, які кронували дерева.

Цікаво, що сьогодні, 09.04.2019 року вранці велися роботи по кронуванню дерев в центрі Броварів по вул. Незалежності біля самого Управління комунального господарства міста. Як видно з відеозапису, яким поділився пан Володимир, комунальниками роботи велись з порушенням всіх норм безпеки: територія проведення робіт не огороджена, працівники працюють без касок і т.д.

Щодо відповідальності, то по цьому випадку відкрито кримінальне провадження за п.1 статті 367 КК України (Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб, карається штрафом від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.)

Ну а поки триває слідство, постраждала Вікторія знаходиться в прикутому до ліжка стані, а її чоловік шукає свідків, котрі суттєво можуть допомогти слідству.

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, прохання телефонувати Володимиру за тел.: 068-357-21-42, або зв’язатися з журналістами видання «At Brovary» за цими контактами. Можливо в той день, нагадаємо, нещасний випадок трапився в м. Бровари, біля будинку 36-А (з боку вул. Гоголя) 28.03.2019 року близько 11:00, хтось проїжджав на автівці та залишились записи з відеорегістратора. Будь-яка дрібничка може допомогти слідству.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed