В Борисполі зменшилася кількість хворих на COVID-19 та з’явився безкоштовний препарат проти COVID-19 

image
26 Березня 2022, 22:22
Поділитися:

Про стан захворюваності у громаді на плановій нараді у міського голови, яка відбулася 21 лютого, розповів директор Бориспільської БЛІЛ Олександр Щур: «Всього в лікарні станом на 21 лютого знаходилось 285 хворих, за минулий тиждень на лікування надійшло 245 осіб. Померло в стаціонарі 13 хворих, прооперовано 21 людину. 

Що стосується ковідного відділення, ситуація така: за минулий тиждень госпіталізовано 32 хворих. Померло 6 людей, одужало 34. Хворим зроблено 361 експрес-тест, з них позитивних 87. Враховуючи те, що в Переяславі заповнюваність ковідного відділення лише 30%, в Борисполі відкривати додаткове відділення поки немає потреби. 

Євгеній Черенок, директор КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», доповнив інформацію: «У Бориспільській міській об’єднаній територіальній громаді маємо 777 хворих на COVID-19. За минулий тиждень захворіло 429 осіб, померло 4 людини. За минулий тиждень проведено 519 щеплень. Також хочу зазначити, що з’явився таблетований препарат проти COVID-19 — «Молнупіравір». Він є у кожній міській амбулаторії. Препарат може виписати сімейний лікар. Зазначу, це не профілактичний, а саме лікувальний препарат, тому, щоб його отримати, у хворого повинен бути позитивний тест на COVID-19. До того ж, перевага надається тим пацієнтам, які мають цукровий діабет, хронічні захворювання легень та серцево-судинної системи. На сьогодні вже близько 10 пацієнтів в Борисполі приймають цей препарат. Надається він абсолютно безкоштовно». 

За інформацією начальника управління освіти і науки Тетяни Павленко, станом на 21 лютого у зв’язку з хворобами дітей та вчителів у закладах загальної середньої освіти на дистанційному навчанні перебувають 15 класів. Також не працюють дві групи у закладах дошкільної освіти. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама