В Борисполі відбулося вшанування пам’яті наших героїв, які в 2014 році загинули над Слов’янськом

image
6 Червня 2022, 16:20
Поділитися:

6 червня 2014 року літак-розвідник АН-30Б, яким керував підполковник К.В.Могилко, фотографував місцевість над Слов’янськом в. Донецькій області. В екіпажі було вісім осіб.

В літак влучила ракета, що була випущена російськими окупаційними військами з переносного ракетно-зенітного комплексу. За розповіддю вцілілого члена екіпажу борта, оператор фотозйомки Сергій Камінський загинув одразу від вибуху ЗРК.

Командир Костянтин Могилко передав усю інформацію в штаб ВПС ВСУ та віддав наказ екіпажу залишити літак. В наслідок трагедії загинули п’ять членів екіпажу: командир літака Костянтин Могилко, борттехнік Павло Дришлюк, бортмеханік Олексій Потапенко, оператор фотозйомки Сергій Камінський та радист Володимир Момот. Врятувались, зістрибнувши з парашутом, лейтенанти Кирило Крамарев і Василь Полажинець та штурман-інструктор підполковник Сергій Ніколаєв.

В Борисполі відбулося вшанування пам'яті наших героїв, які в 2014 році загинули над Слов'янськом

Ціною власного життя, скерувавши літак подалі від населеного пункту, екіпаж запобіг жертвам серед мирного населення.

Указом Президента України від 20 червня 2014 року №5432014 «Про відзначення державними нагородами України», за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу, орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеню нагороджені: майор Сергій Камінський (посмертно), капітан Павло Дришлюк (посмертно), прапорщики Олексій Потапенко (посмертно) та Володимир Момот (посмертно). Орденом «За мужність» ІІІ ступня нагороджені: підполковник Сергій Ніколаєв та лейтенант Василь Полажинець.

Указом Президента України від 20 червня 2014 року № 545/2014 «Про присвоєння К. Могилку звання Героя України», за виняткову мужність і героїзм, незламність духу у боротьбі за незалежну Українську державу, вірність військовій присязі, підполковнику Костянтину Вікторовичу Могилку посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

Указом Президента України від 20 червня 2014 року № 587/2014 «Про відзначення державними нагородами України», за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, орденом «За мужність» ІІІ ступня нагороджено лейтенанта Кирила Крамарєва.

В Борисполі відбулося вшанування пам'яті наших героїв, які в 2014 році загинули над Слов'янськом

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама