В бою під Ізюмом загинув відомий київський громадський активист Роман Ратушний

image
14 Червня 2022, 15:23
Поділитися:

14 червня 2022 г. 14:47

9 червня в бою під Ізюмом на Харківщині загинув відомий київський громадський активист, голова ГО “Захистимо Протасів Яр”, розвідник 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Роман Ратушний.

Про це KВ дізналася з повідомлення народного депутата України Романа Грищука на сторінці у соцмережі Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Народний депутат повідомив, що на фронті під Ізюмом загинув Роман Ратушний.

“Багато мешканців району (Солом’янського району Києва, – KВ) знали його, як активіста, захисника Протасового Яру, людину, яка навколо себе збирала активну громаду.

Рома завжди боровся за справедливість. Проти окупантів, які хотіли знищити зелені зони Києва і проти окупантів, які хочуть знищити Україну”, – написав Роман Грищук у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Інформацію про загибель Романа Ратушного підтвердили також у громадській організації ““Захистимо Протасів Яр”, головою якої він був.

“Ромчик був кращим з нас, відчайдухом, який завжди був першим в будь-якому бою і ніколи не проявляв страху. Так сталося, що в його останньому бою, він був в розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання”, – йдеться в повідомленні на сторінці ГО “Захистимо Протасів Яр” у Facebook.

Як зазначають у громадській організації, 5 липня Роману Ратушному мало б виповнитися 25 років. Він був справжнім патріотом все життя. Брав участь у Революції Гідності, громадський активіст, очолював ГО “Захистимо Протасів яр”.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвов, а потім вже в складі 93 омбр “Холодний яр” звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

“Ми обов‘язково розбудуємо парк в Протасовому яру. Парк, де на честь Роми висадимо дуб. Парк, який впевнені, буде носити ім‘я Романа Ратушного.

Ромчик з нами! Він назавжди в строю!”, – заявили у ГО “Захистимо Протасів яр”.

Читайте: В боях з окупантами загинув чемпіон Європи зі стрільби з лука Олександр Онищук

Фото: Роман Грищук у Facebook.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона