В Alliance Novobud розповіли про найпоширеніші запити покупців при інвестуванні в житло

image
19 Вересня 2023, 14:29
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 14:24

Сьогодні більшість покупців, які шукають житло, це – інвестори, які гостро потребують житло, військові та внутрішньо переміщені особи. Головними критеріями вибору при інвестуванні в житло є цінова пропозиція, можливість розстрочки та безпекові аспекти.

Про це KВ дізналася із коментаря CMO Alliance Novobud Ірини Міхальової виданню “Де в Києві добре живеться?”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“85% наших покупців та інвесторів в ЖК комфорт-класу та бізнес-класу – це люди, в яких дуже гостро стоїть житлове питання. Серед них, зокрема, є внутрішньо переміщені особи. Решта 15% – це інвестиційний попит”, – розповіла експертка.

За її словами, серед покупців компанії багато військовослужбовців та працівників силового блоку. Цьому, зокрема, сприяє держпрограма “єОселя” під 3% та власна програма для військових, яку компанія запустили ще минулої осені.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Надзвичайний попит мають однокімнатні невеликі квартири у введених в експлуатацію будинках. Їх готові купувати навіть за стовідсоткової оплати. За цими лотами вже відчувається певний дефіцит. Ми думали, що після важких осені й зими матимемо спад попиту на квартири на високих поверхах, але ні. Головним критерієм ухвалення рішення про придбання квартири сьогодні є не стільки комфорт під час можливих вимкнень електроенергії, скільки гарна цінова пропозиція, можливість вигідної розстрочки від забудовника, кредитування тощо”, – зауважила вона.

І додала, що покупців цікавить й безпекова складова. А саме – наявність в будинку приміщень подвійного призначення, які можна трансформувати в укриття. Повертається попит і на смартквартири.

“Якщо ж говорити про вибір житлового комплексу, то покупці, як і раніше, обирають проєкти з рекреаційними складовими (парк, ліс, водойма на території комплексу чи в пішій доступності), розвинутою багатою соціальною інфраструктурою, концепціями “двір без авто”, – запевнила Міхальова.

Звертають увагу й на технологію будівництва і, звісно, на надійність забудовника.

Нагадаємо, Alliance Novobud розповів про динаміку будівництва на всіх своїх майданчиках у серпні. За минулий місяць компанія охопила одночасно будівельними роботами п’ять будмайданчиків, на яких проводилися фасадні, монтажні та оздоблювальні роботи. Наприклад, компанія проінформувала про введення в експлуатацію та одержання поштової адреси будинку № 4 ЖК Madison Gardens, що розташований в Броварах.

Читайте: Alliance Novobud відзвітували про результати роботи від початку воєнного стану

Фото: прес-служба

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона