В 2021 році в Київській області будуть продовжені проєкти “Нова українська школа”, “Опорна школа”, “Профільна школа”

image
25 Грудня 2020, 16:17
Поділитися:

25 декабря 2020 г. 16:07

24 грудня депутати Київської обласної ради затвердили обсяги фінансування для розвитку галузі освіти на 2021 рік. Завдяки цьому у наступному році буде продовжено реформування галузі, оновлення та створення сучасного освітнього простору в закладах освіти.

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби Київської облдержадміністрації (КОДА).

“Розвиток системи освіти регіону є одним із пріоритетних у діяльності Київської обласної державної адміністрації. Надзвичайно важливим є те, щоб кожна громада, кожен заклад освіти змогли організувати навчальний процес на високому та сучасному рівні. І ми сприяємо в цьому. Прийнята програма розвитку освіти дає таку можливість”, – підкреслив голова КОДА Василь Володін.

Програмою передбачено кошти на створення сучасного освітнього простору в рамках проєкту “Нова українська школа”. Так, на забезпечення комп’ютерним, мультимедійним обладнанням, меблями навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти, що працюють за Концепцією “Нова українська школа”, передбачено понад 11 млн грн.

в Телеграм

​В області буде продовжено реалізацію проєкту “Опорна школа”. У 2021 році заплановано подальше розширення мережі цих закладів. Опорні школи в територіальних громадах отримають найсучасніше інтерактивне обладнання для створення STEM-лабораторій. На ці заходи передбачено близько 5 млн грн.

​Одним із напрямів реформування освіти є створення нової сучасної профільної школи. Облаштування навчальних кабінетів відповідно до принципів мотивуючого та креативного дизайну, технологічності та інклюзивності, розвиток дистанційної та змішаної освіти, продовження цифрової трансформації вимагає оновлення матеріально-технічної бази передбачено в проєкті “Профільна школа”. На цей напрям передбачено близько 4,5 млн грн.

​Професійно-технічна освіта області теж потребує підтримки та уваги. Робітника, який буде конкурентним на сучасному ринку праці неможливо підготувати на застарілому обладнанні. У 2021 році буду продовжено створення сучасних навчально-практичних центрів, навчальних кабінетів та лабораторій. В Програмі розвитку на заходи проєкту “Сучасні заклади професійної освіти” передбачено близько 8 млн грн.

​Також у 2021 році буде продовжено оновлення технологічного обладнання харчоблоків, закупівля шкільних меблів для закладів освіти, виплата стипендій Голови Київської обласної державної адміністрації.

Читайте: Депутати затвердили бюджет Київщини на 2021 рік у розмірі майже 5 млрд грн

Фото: пресслужба КОДА.

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона