Уже цього року в Ірпені почнуть відбудову «Ірпінських Липок-1» — ITV

image
27 Липня 2023, 11:13
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Кабінет Міністрів України виділив із фонду ліквідації наслідків збройної агресії перші 330 мільйонів гривень на відбудову найбільш постраждалого будинку в Ірпені «Ірпінські Липки-1». Наразі вже готова проєктна документація та визначають переможця тендеру. Відбудова почнеться вже у цьому році. Про це журналістам ITV повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Обласна військова адміністрація взялася відбудовувати. Дуже їм за це дякуємо. Вони провели тендер, зараз чекаємо оголошення переможця. Бо на цей рік 330 мільйонів виділено на відбудову цього будинка, цього величезного будинка, він найбільший у нас. І у наступному році будуть виділені решта коштів. Ці роботи розбиті на два роки — 2023-2024 роки», — зазначив Олександр Маркушин.

Варто нагадати, будинок «Ірпінські Липки-1», найбільш постраждалий в Ірпені, довго чекав відбудови. Спочатку будинок хотіли демонтувати, але згодом ініційоване мешканцями будинку інструментальне дослідження визнало його придатним для відновлення. Ірпінська міська рада виділила кошти на проєктне рішення та подала готовий проєкт на пошук фінансування.



Джерело: ITV