Уже п’ять громад Київщини мають доступ до проєкту щодо співпраці нотаріусів області та ЦНАПів

image
25 Січня 2023, 18:15
Поділитися:

Уже п’ять територіальних громад Київської області отримали доступ до проєкту щодо співпраці нотаріусів регіону та Центрів надання адміністративних послуг. 

Так, 24 січня керівник Департаменту економіки Київської ОВА Наталя Погребна, очільник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Кирило Миненко та регіональний координатор Центрального МУ МЮ (м.Київ) Віталій Гдичинський відвідали Бориспільську, Гірську та Золочівську територіальні громади. Під час свого візиту учасники спільно з головою відділення Нотаріальної палати України у Київській області Каріною Дерун підписали меморандум про співпрацю з очільниками громад.

Раніше подібний документ уже підписали з Обухівською та Українською громадами.

Під час зустрічей присутні також обговорили деталі реалізації електронної взаємодії та обмін інформацією, що міститься в реєстрі територіальних громад. Це дасть змогу зменшити кількість довідок, що необхідні жителям для вчинення нотаріальних послуг. Відтак, комунікація між сторонами стане більш оперативною та зручною для громадян.

Така співпраця якісно підвищить ефективність вчинення нотаріальних дій, а також забезпечить доступність мешканців Київської області до отримання безоплатних онлайн- та офлайн-консультацій нотаріусів на базі ЦНАПів регіону.

Довідково

У Київській області працює 64 центри надання адміністративних послуг, 1 територіальний підрозділ та 131 віддалене робоче місце. Станом на 01.01.2023 через ЦНАПи Київщини було надано понад 960 тисяч послуг.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація