Увага центру!. | Рідне місто

image
5 Червня 2019, 07:18
Поділитися:

Дискусія в соцмережах, викликана реєстрацією петиції секретаря ради Оксани Перінської «Створення пішохідної зони в центральній частині міста у вихідні та святкові дні» реально висвітлила проблему благоустрою та зовнішнього вигляду вул. Грушевського та прилеглої території.

Не будемо вдаватися до аналізу пропозицій Перінської -на нашу думку вони сумнівні з точки зору втілення їх в життя, непрофесійні, внесені, скоріше всього, для самопіару.

Набагато важливіше прислухатися до того, що кажуть пересічні васильківці про своє місто, в даному випадку, про центральну його частину. В своїй більшості вони вказують на поки-що непривабливий вигляд центральної площі, пішохідних тротуарів, фасадів будинків, на надмірну кількість тимчасових спорул, недоліки в організації дорожнього руху, тощо.

Ради справедливості зауважу, що за останні 3,5 роки в центрі міста для його благоустрою зроблено більше, як за всі попередні 15. Зокрема, замінені на нові опори електролінії з встановленням сучасного освітлення, проведено реконструкцію скверів поряд з Школою мистецтв, поблизу кінотеатру «Дружба», в цьому році планується завершення масштабної реконструкції парку біля пам”ятника воїнам-інтернаціоналістам.

Разом з тим, на моє переконання, облаштуванню центру міста можна було б приділити більше уваги. Адже саме він є і центром ділової активності васильківців, і місцем їх масового відпочинку, саме тут чисельні гості  складають свої враження про Васильків. Саме центр має стати основою для формування туристичної привабливості міста взагалі.

З урахуванням думок васильківців, висловлених в ході дискусії навколо названої петиції вважаємо, що наступний рік має стати роком облаштування центральної частини міста Васильків. Зокрема, це розробка сучасного проекту реконструкції центральної площі з заміною  покриття та забороною в”їзду та парковки транспортних засобів на її території, облаштування тротуарів, території навколо будівель організацій, установ, об”єктів торгівлі, житлових будинків, приведення в належний вигляд їх фасадів. Звичайно, узгоджуючи все це з фінансовими можливостями міста…

Такі наші пропозиції. Було б добре, якби до їх обговорення долучилася громадськість міста, пересічні васильківці, адже створення комфортних умов для проживання мешканців міста залежить не тільки від влади, а і від них самих…

Джерело: Рідне місто