Увага! До Броварів гряде буревій

image
11 Березня 2019, 19:29
Поділитися:

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Броварської міської ради попереджає про сильні пориви вітру! 
За даними УкрГідрометцентру, 11 березня в Україні спостерігатимуться пориви вітру 15-22 м/с. 
У Києві та Київській області у найближчі три години з утриманням до кінця доби 11 березня пориви вітру сягатимуть 25-30 м/с (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).
Громадянам рекомендують дотримуватися основних правил по техніці безпеки в населених пунктах різного типу.
Вікна! При сильних шквальних вітрах вікна в будинку або квартирі повинні бути щільно закриті.
Балкони! З незасклених балконів і лоджій слід прибрати абсолютно всі предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки і т.п.). 
На вулиці! Опинившись на вулиці, під час сильного вітру, слід триматися якомога далі від рекламних щитів (і інших навісних конструкцій), ліній електропередач, а також дерев. Озирніться навколо, потрібно бути подалі від усього, що може відірватися, зламатися і впасти на голову. Не можна підходити до обірваних проводів і розгойдучихся предметів (дерев), тому що вони можуть впасти.
Укриття! У разі сильного вітру необхідно сховатися в найближчому будинку (це може бути магазин, бібліотека, торговий центр, під’їзд будинку, кінотеатр).
Великі дерева! Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, особливо це стосується тополь, і не паркувати під ними автотранспорт, тому що дерево може впасти або розламатися, його гілки також можуть бути небезпечні при падінні.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed