Установити приватний котел чи бойлер стане складніше

image
4 Травня 2019, 19:51
Поділитися:

Уряд обмежив українцям можливість встановлювати приватні котли та бойлери, а також відмовлятися від послуг центрального опалення та гарячого водопостачання.

Чиновники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунальних послуг свої ініціативи пояснюють положеннями нового закону про ЖКП № 2189-VIII, який набрав чинності 1 травня 2019 року.

У відповідному вказано, що встановити котел та бойлер можливо буде лише в тому випадку, якщо не менше половини мешканців уже відрізали свої квартири від загальної труби.

Законом прописана процедура відмови від центрального опалення та гарячого водопостачання:

Спочатку місцева влада збирає заявки на відключення.
Потім вона розміщує на своєму офіційному сайті повний перелік будинків, у яких уже відключені від централізованих послуг половина і більше квартир.
У заяві людина має написати причини відключення та зазначити альтернативу заміни комунальної послуги.
У відповідь комісія має надати рекомендації, як реалізувати технічно відключення центрального опалення.
Процедуру потрібно встигнути провести до 1 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, що з 1 травня 2019 р. в Україні набула чинності ст. 26 закону «Про житлово-комунальні послуги». Відтепер за несвоєчасну оплату комунальних послуг, споживачам нараховуватимуть пеню відповідно до договору. Також із травня вводяться деякі зміни в отримані субсидій.

А вже з наступного вівторка, 7 травня, у Броварах зникне централізоване гаряче водопостачання. Підігрітої води в кранах не буде до початку наступного опалювального сезону, тобто, до осені.

Джерело: Трибуна Бровари