Уряд звільнив уповноваженого з питань зниклих безвісти Котенка

image
19 Вересня 2023, 15:48
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 15:43

Кабінет міністрів України (КМУ) звільнив Олега Котенка (на фото) з посади Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Раніше у серпні Кабмін ліквідував Офіс Уповноваженого, а у вересні обмежив функціонал Уповноваженого. Після цього Котенко заявив, що за таких умов подає у відставку, бо не згоден з переданням функцій з повернення тіл полеглих українських військових новому штабу за участі Генштабу ЗСУ та МВС.

Про звільнення Олега Котенка зі згаданої посадиKВ дізналася з повідомлення представника уряду в парламенті Тараса Мельничука за підсумками засідання КМУ під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 19 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Звільнено Котенка Олега Олексійовича з посади Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин”, – повідомив Мельничук у Telegram.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувалаKВ, Кабінет міністрів Дениса Шмигаля 12 вересня 2023 року ухвалив рішення, яким було внесено зміни до переліку повноважень Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Значну частину функцій з повернення тіл полеглих українських військових Кабмін передав Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, Генеральному штабу ЗСУ та Міністерству внутрішніх справ.А саме, перемовини з країною-агресором про повернення тіл, передано Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими. Діяльність пошукових груп буде у віданні Генштабу ЗСУ. Роботу з Єдиним реєстром зниклих безвісти відтепер доручено Міністерству внутрішніх справ.

Тоді, реагуючи на це урядове рішення, Котенко подякував своїй команді за 500 днів результативної роботи і повідомив, що в нових умовах подасть у відставку.

Олег Котенко обіймав посаду, з якої його нині звільнили, з 21 травня 2022 року. З 2014 року Котенко (учасник АТО) очолив Громадську організацію “Група “Патріот”. Окрім обміну полонених, її фахівці займалися й розшуком зниклих безвісті військовослужбовців ЗСУ. За увесь час діяльності ГО “Група “Патріот”” вдалося звільнити близько 300 осіб. У грудні 2020 року розпорядженням Кабиіну був введений до складу Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Читайте: Кабмін ліквідував Офіс уповноваженого з питань зниклих безвісти на війні, – ЗМІ

Фото: “Укрінформ”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона