Уряд затвердив порядок дій у разі введення комендантської години в Україні | Трибуна

image
10 Липня 2020, 10:03
Поділитися:

Введення комендантської години  здійснюватиметься тільки в разі наявності:

Комендантська година – це заборона перебувати в громадських місцях і на вулиці в певний час у  межах окремих населених пунктів  або всієї країни.

Комендантська година може бути запроваджена  наказом військової адміністрації в разі її створення, або військового командування.

Наказом визначаються: комендант, час комендантської години, межі дії, порядок руху транспорту і функціонування комендатури.

За дотриманням комендантської години  стежитиме патруль, який перебуває в підпорядкуванні в коменданта. Також комендантом може видаватися спеціальний пропуск у разі створення системи пропускного режиму. Комендант зможе обмежувати свободу пересування на території, де введено комендантську годину в разі загрози безпеці та життю громадян.

Нагадаємо, що комендантська година можлива лише за умови введення надзвичайного стану.

Зауважимо, що наприкінці травня цього року близько 40 міст США запровадили комендатську годину через заворушення та протести.

На тлі  масового захворювання на коронавірус комендантську годину було введено в Тунісі, Туреччині, Сербії, Чилі.

Читайте також:

Коронавірус у «Калинці»: заразились 9 дітей, 7 працівників і один із батьківКоронавірус: загадка «тихих носіїв» без симптомів«Усього в броварській лікарні хворих на коронавірус 10 медпрацівників», – Валентин БагнюкКоронавірус мутує: вчені мізкують над наслідкамиЩо буде з організмом після одужання від коронавірусу

Джерело: Трибуна – Бровари