Уряд запустить програму дешевих кредитів для бізнесу | Трибуна

image
16 Грудня 2019, 10:22
Поділитися:

Із 1 лютого 2020 року Кабмін запустить програму з підтримання мікро- та малого підприємництва. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зі слів прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, суть програми дуже проста − «стимулювати появу нових підприємців та заохотити повертатись наших заробітчан додому й відкривати бізнес тут».

Очільник уряду додав, що зараз напрацьовують всі необхідні рішення для запуску. Вже найближчим часом почнуть приймати заявки. На веб-сайті http://smeprogram.guf.gov.ua/ можна залишити запит, і коли програма запрацює, менеджери сконтактують щодо участі.

Обсяг кредиту − 1,5 млн грн на 5 років.

Прем’єр-міністр пояснив співвідношення відсоткових ставок:

5 % річних − якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця;
7 % річних − для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць (але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5 %);
9 % річних − для бізнесу з виручкою до 50 млн грн.

«Для участі знадобиться бізнес-план, якщо ви плануєте бізнес з нуля. Якщо ж вже працюєте, то позитивна фінансово-кредитна репутація та платіжна дисципліна», − зазначив пан Гончарук.

Як ідеться в повідомленні, стартапи зможуть брати участь лише від початку своєї діяльності, а чинний бізнес — лише той, що працює мінімум 12 місяців. При цьому сам учасник має інвестувати 20 % власних коштів від усіх витрат.

Читайте також: Суд зобов’язав Уряд переглянути прожитковий мінімум на 2019 рік

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари