Уряд запропонував кредиторам відстрочити виплати по цінних паперах “Укравтодору”

image
27 Липня 2022, 17:21
Поділитися:

27 липня 2022 г. 17:10

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав держателів облігацій Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодору), випущених під державну гарантію, відстрочити виплату боргів щодо них мінімум на два роки.

Про це, як дізналасяKВ,Денис Шмигаль заявив за підсумками засідання уряду 26 липня 2022 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Уряд прийняв документи, якими пропонує власникам облігацій “Укравтодору” на суму $700 млн відстрочити погашення відсотків за ними до кінця 2024 року”, – поінформував Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Йдеться про постанову №829 “Про здійснення у 2022 році правочину з борговими зобов’язаннями Державного агентства автомобільних доріг”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Інтерфакс-Україна” нагадує, що Укравтодор у червні минулого року розмістив під гарантії держави дебютні єврооблігації на $700 млн зі ставкою 6,25%.

Україна тижнем раніше запропонувала власникам єврооблігацій з 1 серпня відстрочити всі виплати за ними та строки погашення на два роки, зберігши поточні ставки прибутковості.

“Наш Уряд завжди ставив за мету бути відповідальним позичальником. Так само всі у світі розуміють безпрецедентний масштаб викликів, з якими зараз зіштовхнулася Українська держава. Тому ми провели чесну розмову з нашими кредиторами та заручилися їхньою підтримкою в питанні відтермінування виплат по зовнішніх зобов’язаннях України до кінця 2023 року із можливістю продовжити цей термін ще на рік. Як результат — Україна зекономить близько 200 млрд грн, які будуть спрямовані на інші першочергові потреби: виплати військовим, пенсії, соціальні програми, підтримку економіки”, – заявив Шмигаль, промовляючи на засіданні уряду.

Як інформувала KВ, НАК “Нафтогаз України”, яка напередодні допустила дефолт за двома з трьох випусків єврооблігацій, запропонує власникам облігацій нову угоду на відтермінування виплат. НАК оголосила про дефолт через відмову уряду погодити виплати за цінними паперами.

Читайте: Попри дефолт, “Нафтогаз України” спробує домовитись про відтермінування виплат за єврооблігаціями

Фото: Урядовий портал

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона