Уряд Японії виділив 170 млн доларів на відновлення України

image
1 Лютого 2023, 13:04
Поділитися:

1 лютого 2023 г. 13:01

Кошти спрямують на реалізацію проектів екстреного відновлення, зокрема відбудову критичної інфраструктури.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначають в міністерстві, Японія виділила 170 млн доларів, які будуть спрямовані на реалізацію проектів екстреного відновлення України, зокрема і на відбудову критичної інфраструктури.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Беззаперечним пріоритетом на цьому етапі відбудови є відновлення критичної інфраструктури, необхідної для забезпечення базових потреб громадян. Це необхідний крок для повернення українців до своїх будинків та підтримки економічного розвитку в регіонах. Підтримка наших партнерів є вкрай цінною та потрібною. Дякую нашим японським партнерам за допомогу в реалізації проектів відновлення. Розраховуємо, що після перемоги зможемо швидко перейти до реалізації довгострокових інвестиційних проектів”, – прокоментував міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Допомога передбачатиме надання японськими партнерами товарів та послуг, необхідних для відновлення. Фіналізовано це рішення про підтримку буде укладенням грантової угоди з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA).

В міністерстві нагадують, що на початку січня також було оголошено, що Уряд Японії виділяє 95 млн доларів на відновлення України, які будуть направлені Програмі розвитку ООН (ПРООН) в рамках партнерської угоди.

Нагадаємо, в Верховній Раді України зареєстровано проект змін до Державного бюджету на 2023 рік, який передбачає збільшення витратів бюджету на 5,5 млрд гривень. За проектом закону пропонується виділити кошти на реконструкцію столичної лікарні Охматдит, університетської клініки у Києві, а також виділити кошти на гранти для малого та мікро-бізнесу.

Читайте: Раді пропонують виділити кошти на реконструкцію столичної лікарні Охматдит та університетської клініки у Києві

Фото: Укрінформ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона