Уряд визначився із місцем розташування Національного військового меморіального кладовища

Уряд визначився із місцем розташування Національного військового меморіального кладовища
18 Березня 2024, 11:32
Поділитися:

15 березня Кабінет Міністрів України на своєму засіданні ухвалив розпорядження щодо визначення місця розташування Національного військового меморіального кладовища (НВМК). Його заплановано відкрити у Гатненській сільській територіальній громаді Фастівського району Київської області. Про це повідомляє Урядовий портал.

Вже найближчим часом має бути ухвалене рішення щодо передачі понад 265 га у власність ДУ «Національне військове меморіальне кладовище». Це фактично покладе старт початку будівництва I черги кладовища. Невдовзі на території НВМК розпочнуться підготовчі роботи із видалення зелених насаджень. На будівництво та функціонування кладовища у бюджеті 2024-го року передбачили 515 млн грн.

Нагадаємо, від початку обговорення ідеї будівництва НВМК розглядалося декілька варіантів його місцезнаходження, серед яких урочище «Лиса Гора» (відхилено під тиском активістів та громадськості) та історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» (не погодив Володимир Зеленський). 

Крім того, як місце для розміщення військового кладовища розглядалося і село Глибоке Бориспільського району— у вересні 2022-го року депутати Бориспільської міської ради проголосували за те, щоб погодитись вилучити для цих цілей 100 гектарів лісу. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама