Уряд виділив кошти на відновлення трьох медзакладів у Київській області

image
11 Липня 2023, 13:25
Поділитися:

Понад 1,7 млрд гривень виділив Уряд на відновлення медзакладів у 9 областях України. Субвенцію з державного бюджету буде розподілено місцевим бюджетам на відбудову та реконструкцію медичних закладів у рамках Програми з відновлення України. Про це повідомили на Урядовому порталі.

Це медзаклади у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Кошти будуть спрямовані на відновлення, ремонт та реконструкцію медзакладів різного профілю, у тому числі й тих закладів, які постраждали від війни та потребують подальшого відновлення.

Серед об’єктів медичної інфраструктури йдеться про обласні й клінічні лікарні та амбулаторії: 3 на Вінниччині, 5 на Дніпропетровщині, 4 на Житомирщині, 3 на Київщині, 2 на Кіровоградщині, 6 на Одещині, 6 на Полтавщині, по одному обʼєкту на Сумщині та Чернігівщині.

Зокрема, виділено кошти на відновлення таких закладів Київщини:

  • корпус №1 КНП «Тетіївська Центральна лікарня»;
  • Калинівська амбулаторія з добудовою Медичного центру допомоги учасникам бойових дій;
  • головний лікувальний корпус КНП ФМР «Фастівська БЛІЛ».

Від початку повномасштабної війни, росія продовжує нищити українську інфраструктуру та прицільно бити по медичних закладах, зокрема лікарнях, амбулаторіях, пологовим тощо. Так, за понад 15 місяців війни росія пошкодила 1377 об’єктів медзакладів та зруйнувала вщент ще 184 об’єкти. Повністю було відновлено 341 обʼєкт медзакладів та ще 410 обʼєктів медичних закладів – відновлені частково.

Ворог свідомо намагається зруйнувати все українське. Однак, попри це, в Україні триває робота з відновлення та відбудови медзакладів – аби громадяни мали доступ до отримання якісної та необхідної медичної допомоги.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація