Уряд виділив грошову компенсацію для постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС

image
16 Червня 2023, 19:58
Поділитися:

16 червня 2023 г. 18:45

У п’ятницю, 16 червня, Уряд виділив 980 млн гривень на компенсації за житло через підрив Каховської ГЕС та 560 млн гривень для виплати допомоги постраждалим.Компенсаційний механізм буде аналогічний до програми єВідновлення, але, враховуючи ситуацію в регіоні, подання заявки буде відбуватись через органи місцевого самоврядування.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Департаменту комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться в повідомленні, з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Уряд виділив понад 980 млн гривень. Також Кабінет Міністрів виділив 560 млн гривень для виплати одноразової державної допомоги постраждалим від повені у розмірі 5 тисяч гривень на одну особу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Компенсаційний механізм буде аналогічний до програми єВідновлення. Але, враховуючи ситуацію в регіоні, подання заявки буде відбуватись через органи місцевого самоврядування. Людина обиратиме один із двох варіантів: або придбати собі інше житло, або взяти гроші на самостійний ремонт чи відбудову власного будинку”, — прокоментували у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів.

У пресслужбі розповіли, що також тривають перемовини з міжнародними гуманітарними організаціями щодо здійсненнями ними аналогічних виплат для кожної постраждалої людини.

Також зауважили, що для ліквідації наслідків теракту на Каховській ГЕС було доручено оперативно створити реєстр постраждалих громад.

Раніше KВ повідомила, що на Херсонщині спостерігається поступове зниження рівня води та знаходиться на рівні 1,37 м. Підтопленими залишаються 17 населених пунктів на правому березі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово окупованій території. Евакуйовано майже 2,8 тисяч людей. Рятувальники проводять роботи щодо відкачування води. Також у Херсонській області почали працювати сапери на предмет виявлення боєприпасів.

Читайте: На Херсонщині спостерігається зниження рівня води, підтопленими залишаються 34 населених пункти (фото)

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона