Уряд виділив гроші на відновлення трьох медзакладів на Київщині

image
11 Липня 2023, 13:54
Поділитися:

11 липня 2023 г. 13:43

Понад 1,7 млрд гривень субвенції з державного бюджету виділив уряд на відновлення медзакладів у 9 областях України. У рамках Програми з відновлення України планують відновити медзаклади у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях.

Про це KВ повідомила пресслужби Міністерства охорони здоров’я.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомляється, кошти будуть спрямовані на відновлення, ремонт та реконструкцію медзакладів різного профілю, у тому числі й тих закладів, які постраждали від війни та потребують подальшого відновлення.

Серед об’єктів медичної інфраструктури йдеться про обласні й клінічні лікарні та амбулаторії: 3 на Вінниччині, 5 на Дніпропетровщині, 4 на Житомирщині, 3 на Київщині, 2 на Кіровоградщині, 6 на Одещині, 6 на Полтавщині, по одному обʼєкту на Сумщині та Чернігівщині.

У Київський області планують відновити такі медзаклади:

корпус №1 КНП “Тетіївська Центральна лікарня”, Київська область;

Калинівська амбулаторія з добудовою Медичного центру допомоги учасникам бойових дій, Київська область;

головний лікувальний корпус КНП ФМР “Фастівська БЛІЛ”, Київська область

У міністерстві зазначають, що від початку повномасштабної війни, росія продовжує нищити українську інфраструктуру та прицільно бити по медичних закладах, зокрема лікарнях, амбулаторіях, пологовим тощо. За понад 15 місяців війни росія пошкодила 1377 об’єктів медзакладів та зруйнувала вщент ще 184 об’єкти. Повністю було відновлено 341 обʼєкт медзакладів та ще 410 обʼєктів медичних закладів – відновлені частково.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, Кабінет міністрів України спрямував субвенцію обласному та місцевим бюджетам 15 громад Київщини. Найбільше коштів на відновлення отримає обласна казна (більше півмільярда гривень) та бюджет Вишневої громади (майже півмільярда). Найменша субвенція – до 18 мільйонів гривень – надійде Обухову.

Читайте: Стало відомо, які громади отримають гроші з виділених Кабміном 2,4 млрд гривень на відновлення Київщини (обсяги субвенцій)

Фото: sumy.today

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона