Уряд призначив Мустафу Найєма головою Держагентства відновлення

image
27 Січня 2023, 18:36
Поділитися:

27 січня 2023 г. 18:26

Кабінет міністрів призначив Мустафу-Масі Найєма (на фото) головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, утвореного урядом два тижні тому.

Про цеKВ стало відомо з повідомлень постійного представника уряду в парламенті Тараса Мельничука та Державного агентства автомобільних доріг України 27 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Спочатку Найєма було звільнено з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури (очолює міністерство – віцепрем’єр Олександр Кубраков).

Після цього екс-заступник Кубракова був призначений головою Держагентства відновлення, яке перебуває у сфері управління того таки очолюваного Кубраковим міністерства.

Слідкуйте за “КиївВладою” в ТелеграмПодписаться

У Агентстві відновлення Найєм “продовжить роботу команди Олександра Кубракова у рамках стратегічної повоєнної відбудови України”, як сказано в повідомленні Укравтодору.

Там нагадують, що Держагентство постало 13 січня 2023 року на базі Державного агентства автомобільних доріг та Державного агентства інфраструктурних проектів і має три першочергові завдання:

координація запитів від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення;

відпрацювання механізму взаємодії з донорами – Урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями;

запуск роботи на перших об’єктах відновлення.

До сьогоднішнього призначення Мустафа Найєм працював заступником Кубракова у міністерстві інфраструктури з серпня 2021 року.

До того, з листопада 2019 року по квітень 2021-го, був заступником гендиректора “Укроборонпрому”.

Найєм був народним депутатом VIII скликання (пробувши майже всю каденцію у фракції “Блок Петра Порошенка” і при цьому перебуваючи весь той час у внутрішній опозиції до реального лідера партії, тодішнього президента Петра Порошенка).

Брав участь у розробці антикорупційних законопроектів та реформи поліції. Був дотичним до запуску патрульної поліції.

До політичної кар’єри працював журналістом.

Читайте: Кабмін утворив Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури

Фото: “Слово і Діло”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона