Уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України танків “Леопард-2”

image
25 Січня 2023, 13:26
Поділитися:

25 січня 2023 г. 13:23

Уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України основних бойових танків “Леопард-2”. Прийнято рішення про передачу 14 танків. Також танки “Леопард-2” для ЗСУ передадуть інші європейські країни. В уряді Німеччини заявили, що мета – швидко зібрати для України два танкові батальйони.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Федерального уряду Німеччини.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомляється, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у середу в кабінеті, що Німеччина продовжить збільшувати військову підтримку України. Федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України основних бойових танків “Леопард-2”.

“Це рішення відповідає нашій відомій лінії на підтримку України в міру наших можливостей. Ми діємо в тісно скоординованій міжнародній манері”, – сказав канцлер у Берліні.

В уряді Німеччини заявляють, що мета – швидко зібрати для України два танкові батальйони з танками “Леопард-2”. В якості першого кроку Німеччина надасть компанії 14 танків Leopard 2 A6 зі складів Бундесверу. Інші європейські партнери також передадуть танки Leopard-2.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також повідомляється, що тренування українських екіпажів мають розпочатися найближчим часом у Німеччині. Окрім навчання, пакет допомоги також включатиме логістику, боєприпаси та обслуговування системи.

Окрім того, згідно з повідомленням, Німеччина надасть відповідні дозволи країнам-партнерам, які хочуть швидко доставити танки Leopard 2 зі своїх складів в Україну.

Нагадаємо, Європейський Союз ратифікував у понеділок додаткову військову допомогу Україні на суму півмільярда євро. Цей пакет було схвалено разом із додатковими 45 мільйонами на “нелетальне обладнання” для військової навчальної місії ЄС в Україні.

Читайте: ЄС схвалив пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро, – ЗМІ

Фото: defence-ua.com

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона