Уряд долучає ОДА до боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції

image
17 Лютого 2020, 18:28
Поділитися:

Голова Київської ОДА Олексій Чернишов взяв участь у черговій селекторній нараді під головуванням прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, яка відбулася 14 лютого. На обговорення було винесено питання щодо посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції.

Як зазначив прем’єр-міністр, у боротьбі з нелегальними АЗС та гральним бізнесом є значний успіх. Тому зараз Уряд посилює боротьбу з нелегальним виробництвом та обігом алкогольної продукції.

«Така тіньова діяльність завдає збитків державному бюджету та створює небезпеку для здоров’я нашого населення. До 1 березня обіг нелегального алкоголю потрібно прибрати взагалі як явище і воно повинно увійти в історію, – наголосив Олексій Гончарук. – По кожній точці необхідно відпрацювати, з’ясувати, звідки надходить і де виготовляється контрафакт. За два тижні я чекаю на результат».

Для боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції прем’єр-міністр доручив створити спільні групи зі складу представників облдержадміністрацій та правоохоронних структур.

Олексій Гончарук повідомив, що з 1 травня в Україні запрацює система «Електронна акцизна марка», покликана захистити споживачів від контрафактної алкогольної продукції. Ця система передбачає нанесення на марку акцизного податку для алкогольних напоїв QR-коду та штрих коду, у яких будуть зашифровані реквізити марок. Запровадження таких кодів є необхідною передумовою для створення системи контролю за обігом підакцизних товарів.

У ході селекторної наради прем’єр також наголосив і на інших, не менш важливих питаннях. Зокрема, на активізації процесів, спрямованих на легалізацію трудових відносин, ліквідацію заборгованості по заробітній платі, забезпечення якісного шкільного харчування тощо.

За результатами поставлених на селекторі завдань, очільник Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов доручив профільним заступникам та відповідальним керівникам департаментів невідкладно розпочати роботу.

«На сьогодні служби області показали хороші результати як у боротьбі з гральним бізнесом, так і з нелегальними АЗС. Спільний план дій відпрацьовано на 100%, тому чекаю від вас не менш хороших результатів і по боротьбі з нелегальним обігом алкоголю. Робота триває», – підкреслив очільник Київської ОДА.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація