УПЦ заявила о незаконной перереєстрації 41 парафії у Київській єпархії, 19 з них – звернулися в суд

image
18 Грудня 2022, 16:21
Поділитися:

18 грудня 2022 г. 16:06

Українська Православна Церква (УПЦ)заявляє, що у Київській єпархії було здійснено незаконну перереєстрацію 41 парафії. Більшість з храмів, за словами УПЦ, зайняли представники ПЦУ.19 парафій звернулися в суд.

Про це KВ стало відомо з повідомлення УПЦ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається. що ще у травні ц.р. був оновлено статут УПЦ, а його примірники направлені у відповідні державні органи: Президенту України, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів та безпосередньо в Державну службу з етнополітики та свободи совісті. Окрім змін і доповнень до статуту, Собором УПЦ була прийнята постанова, в якій засуджена війна та висловлений заклик до мирних переговорів та виражена незгода з позицією патріарха Кирила щодо війни в Україні.

“Окремо визначені умови, за яких можливий діалог з представниками так званої Православної Церкви України. Однією з таких умов є припинення захоплення храмів та примусових переводів парафій Української Православної Церкви. Проте, як свідчать події уже після Собору, силові захоплення храмів не лише не припинились, а й вчиняються з новими масштабами. Лише в Київській єпархії без відома релігійної громади, було здійснено незаконну перереєстрацію 41 парафії Української Православної Церкви. З них 22 храми вже захоплені представниками так званої ПЦУ, а 19 парафій продовжують відстоювати свої права в судах, терплячи приниження та насилля”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як писала KВ, президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яким доручено Кабінету міністрів Дениса Шмигаля розробити законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в російській федерації релігійних організацій. Також в указі президента є ряд доручень Службі безпеки України (СБУ) та Національній поліції.

Читайте: СБУ проводить обшуки у 19 монастирях та церквахУПЦу дев’яти областях України (фото)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона