Управління освіти та ЖКГ Борисполя реорганізують

image
9 Грудня 2022, 13:48
Поділитися:

Перед початком роботи 32-ї позачергової сесії Бориспільської міської ради міський голова Володимир Борисенко нагадав, що на наступній черговій сесії, що відбудеться 16 грудня, будуть заслухані звіти управління освіти та управління житлово-комунального господарства.

Також він анонсував майбутню реорганізацію управління освіти. «Ми йдемо до автономії та децентралізації шкіл — вони мають стати розпорядниками коштів. З цією метою управління має трансформуватися у відділ і займатися роботою дошкільних навчальних закладів та шкіл. Це дозволить зекономити бюджетні кошти і дасть можливість кожному директору школи на власний розсуд здійснювати ті чи інші організаційні дії для покращення навчального процесу, харчування, побутових умов у навчальних закладах», — зазначив міський голова.

Реорганізація чекає і управління ЖКГ. За словами Борисенка, зараз воно виконує багато непритаманних йому процесів, хоча насамперед має координувати роботу міської ради і депутатського корпусу, розподіляючи проголосовані кошти на об’єкти, які планується фінансувати з міського бюджету. «Необхідно внести корективи в роботу цих двох управлінь для того, щоб збільшити їхній коефіцієнт корисної дії. Прошу провести це питання через усі комісії. А профільним заступникам доручаю підготувати і напрацювати варіанти свого бачення для того, щоб підготовча робота була ефективною і прозорою. Щоб не було ніяких аргументів щодо того, що хтось комусь щось не договорив, або хтось щось не зрозумів», — підсумував Володимир Борисенко.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама