Управління культури КОДА долучилося до III Міжнародного форуму «Креативна Україна»

image
15 Листопада 2019, 12:38
Поділитися:

Щорічний міжнародний форум «Креативна Україна» є платформою для політико-експертного обговорення з метою формування державної політики у сфері креативних індустрій. Організатором заходу виступає Міністерство культури, молоді та спорту України.

Фокусом цьогорічного форуму, який проходить 14-15 листопада у Києві, є інтеграція інновацій у розвиток креативних індустрій.

Мета заходу – напрацювати варіанти культурних політик, що використовують цифрові технології як інструмент надання рівного доступу до культури, заохочення розмаїття форм творчого самовираження, генерації високої доданої вартості креативного продукту.

У перший день форуму відбулося представлення останніх тенденцій державної політики у сфері креативних індустрій в Україні, позиції України в міжнародному культурно-економічному просторі креативних індустрій, а також обговорення цифрових компетентностей та інноваційних технологій у культурі та креативних індустріях.

Серед учасників заходу міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, перший заступник міністра Світлана Фоменко, Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, міжнародні експерти у сфері культури та економіки, представники державних органів, підприємці та представники громадськості. До заходу також долучилися спеціалісти управління культури, національностей та релігій Київської ОДА.

У ході форуму спікери представили свої теми. Потому відбулася панельна дискусія «Інтеграція України у глобальні ланцюги доданої вартості креативних індустрій» та спеціальна панельна сесія, присвячена сучасному мистецтву, яке активно використовує інклюзивний, мистецький, технологічний та економічний потенціал інновацій.

Насичену програму Форуму доповнив арт-перфоманс від студентів Муніципальної академії естрадно-циркового мистецтва.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація