Управляюче муніципальне комунальне підприємство-1: послуги «24 на 7»

image
13 Березня 2020, 14:27
Поділитися:

На нараді у директора. Світлана Руденко, головний економіст; Олексій Коробка, головний інженер; Надія Ковальчук, заступник головного бухгалтера; Володимир Деркач, начальник дільниці ліфтового господарства; Валентина Козловська, головний бухгалтер; Валерій Козловський, інженер із ремонту житлового фонду.

«Вісті» поцікавилися, як у Борисполі живе і працює управляюче муніципальне комунальне підприємство-1 (колишній ЖЕК-1) у нових умовах.

Всі стали власниками, та не всі господарями

Про підприємство та колектив розповів його директор Володимир Вошкулат.  «До початку 2019 року ми були експлуатуючою компанією. Будинки разом із комунікаціями та іншим майном перебували на балансі підприємства, — зазначив керівник. — Відповідно до нового законодавства все нерухоме майно, будинки, місця загального користування, прибудинкові території з майданчиками є власністю співвласників будинків. Люди повинні це усвідомлювати. Є 12 обов’язкових послуг, які надаються мешканцям. На ті, що не входять до цього переліку, доведеться витрачати власні кошти. Важливо, щоб це дійшло до свідомості співвласників», — говорить Вошкулат.

Зі зміною законодавства найбільші зрушення відбулись в обліку наданих послуг. Щодо кожного будинку договір укладається індивідуально. «Ми замовили програму для ведення побудинкового обліку, спеціалісти пройшли навчання. Буде сайт, де оперативно викладатиметься інформація в новому форматі», — уточнює керівник.

Система обліку

Про систему побудинкового обліку детальніше розповіла головний бухгалтер підприємства Валентина Козловська. «У підприємства на обслуговуванні 92 багатоповерхівки. Усі витрати на утримання розбиваються пропорційно площі будинку або площі груп будинків. Нова програма передбачає, що всі витрати конкретного будинку будуть враховані, — розповідає бухгалтер. — На кожен будинок у комп’ютері є папка, де фіксуються роботи, які виконуються. Мешканці зможуть контролювати сплачені кошти і дбати про економію».

Із турботою про людей

Володимир Вошкулат визнає, що кадровий голод на підприємстві відчутний. «Однак немає великого відтоку спеціалістів немає. Зарплату виплачуємо без затримок. Колектив дружній, — говорить керівник. — Намагаємося забезпечити комфортні умови праці. Багато приїздять на роботу із сіл. Підприємство готове надавати послуги в форматі «24 на 7», бо ми працюємо для споживача. Ліфтова служба, аварійні бригади, сантехнік чергують цілодобово, електрик до 23.00», — коментує Вошкулат.

УМКП-1 — обслуговування у цифрах

Багатоповерхівок, які уклали договір на управління багатоквартирними будинками — 92.
Квартир на обслуговуванні — 6 627.
Загальна площа будинків — 342 000 кв. м.
Кількість мешканців-співвласників — 15 150 осіб.

Підрозділи підприємства

Дві дільниці працівників комплексного прибирання будинків і прибудинкових територій;
Сантехнічна дільниця;
Дільниця поточного ремонту;
Ліфтова дільниця;
Аварійно-диспетчерська служба.

Дільниця поточного ремонту

Ігор Плисак фарбує, готує до встановлення секції спортивного майданчика у дворі будинку на вул. Бежівка, 9.

Диспетчерська служба приймає заявки цілодобово

Людмила Василенко 35 років на підприємстві, 20 років з яких відпрацювала двірником, а 15 – на диспетчерській службі.

 

За словами директора підприємства, не виникає аварійних ситуацій, які б не вдалося ліквідувати оперативно. Уже роблено ремонт та модернізацію диспетчерської, є комп’ютер для звернень щодо ліфтів, на інший фіксується решта заявок.

Ліфтова дільниця

Про неї розповів начальник ліфтової дільниці підприємства Володимир Деркач. «Дільниця обслуговує 79 ліфтів. Із них 63 належали ГУ ЖКГ. Решта — ОСББ, серед яких «Вишиванка», «Злагода», «Агробудмеханізація», — розповідає співрозмовник.

Дільниця також має ліцензію на монтаж підйомників. Встигли змонтували п’ять ліфтів у Соцмістечку (5-поверховий будинок, шість ліфтів у будинку на пров. Старовокзальний, у академічному ліцеї, тривають роботи на вул. В. Йови та на вул. Київський Шлях, 102).

 

Щиро вітаю колектив і колег-комунальників із професійним святом!

Бажаю, щоб у наших колективах, у місті й країні була стабільність, достойні зарплати, а роботу комунальних служб споживачі цінували.

Міцного здоров’я та щастя працівникам підприємства та мешканцям міста, заради яких працюємо. Ми будемо докладати максимум зусиль, щоб якісно і швидко виконувати свою роботу, тим самим створюючи комфорт для мешканців і забезпечуючи життєдіяльність міста.

Давайте цінувати працю комунальників!

З повагою Володимир Вошкулат, директор управляючого муніципального комунального підприємства-1

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама