“Укрзалізниця” запускає потяг зі Львова до Варшави

image
4 Жовтня 2023, 16:11
Поділитися:

4 жовтня 2023 г. 16:04

АТ “Укрзалізниця” з 15 жовтня запускає залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. Маршрут буде організовано через станцію Рава-Руська, де пасажири будуть пересідати на польській поїзд.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби АТ “Укрзалізниця”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що поїзди між містами починають курсувати вперше за 18 років.

“Наразі маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині. Тут пасажири здійснюватимуть зручну пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд європейської колії (1435 мм) і зворотно”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважили в УЗ, розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без зайвих пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву. Також пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові.

В “Укрзалізниці” запевнили, що пересадка узгоджена, поїзд завжди чекатиме усіх пасажирів.

Дізнатися розклад руху та придбати квитки можна у мобільному застосунку компанії.

Крім того, пасажири можуть купити два квитки одним кліком за пошуковим запитом від необхідного міста в Україні до Варшави чи Любліна або зворотно. Крім того, квитки доступні у чат-ботах та на сайті “Укрзалізниці”, а також у міжнародних касах вокзалів.

Нагадаємо, “Укрзалізниця” вирішила продовжити курсування нового міжнародного поїзда до Польщі №119/120 Київ-Хелм. Поїзд вирушив у свій перший рейс 3 вересня та став уже третім у цьому напрямку.

Читайте: “Укрзалізниця” поновила воєнізовану охорону на 9 рейсах

Фото: АТ “Укрзалізниця”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона