“Укрпошта” випустила нову марку присвячену Олімпійським іграм

“Укрпошта” випустила нову марку присвячену Олімпійським іграм
20 Липня 2024, 13:39
Поділитися:

“Укрпошта” випустила нову поштову марку під назвою “Олімпійська команда України 2024”. Марка присвячена участі української збірної у літніх Олімпійських іграх, які розпочнуться через тиждень у Парижі.

Про це повідомив гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Презентація марки відбулася за участі олімпійської чемпіонки Наталії Скакун та голови НОК України Вадима Гутцайта. Марка виконана у жовто-блакитних кольорах українського прапора.

19 липня в Олімпійському домі відбулася церемонія погашення марок спеціальним штемпелем. “Укрпошта” також повідомила про намір додати прізвища призерів на марки, якщо українські спортсмени здобудуть медалі на Олімпіаді.

Як пише “Інтерфакс-Україна”, новий поштовий блок від “Олімпійської команди України 2024” складається з 6 марок, на яких представлено такі види спорту, як дзюдо, теніс, важка атлетика, фехтування, веслування на байдарках і каное, кульова стрільба.

“Тираж поштового блоку – 100 000 примірників. Номінали марок – U і F, що відповідає еквіваленту 15 і 30 гривень відповідно. Дизайн поштового випуску – Сергій Харук, Олександр Харук. Випуск здійснено за підтримки Національного олімпійського комітету України”, – йдеться в повідомленні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама