«Укрпошта» почала розсилати повістки

«Укрпошта» почала розсилати повістки
20 Вересня 2024, 16:15
Поділитися:

Повістки, згенеровані в електронному реєстрі, вже почали розсилати військовозобов’язаним через «Укрпошту». Із 17 вересня надіслано 6000 таких повісток. Про це в ефірі телеканалу «Новини.Live» повідомив нардеп Ігор Фріс. За його словами, навіть якщо особа не отримала повістку з вини «Укрпошти» чи з інших причин, її можуть очікувати серйозні наслідки, зокрема арешт рахунків чи майна. Як додав нардеп, людина може не знати про недоставлену повістку, але водночас стати зобов’язаною перед державою.

Також повістка вважається врученою, навіть якщо особа відмовляється її отримати або відсутня за місцем реєстрації, що визначено у постанові № 560. Розсилка повісток є стандартною процедурою для всіх військовозобов’язаних, незалежно від оновлення даних. Після отримання повістки людину можуть як викликати на ВЛК, так і до навчальних центрів — якщо всі дані підтвердять, а особа не має відстрочки.

Нагадаємо, повістки, згенеровані Реєстром військовозобов’язаних і підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, мають спеціальний QR-код. Ці документи видрукувала «Укрпошта» і тепер надсилає за домашніми адресами військовозобов’язаних рекомендованими поштовими відправленнями. Після отримання такої повістки військовозобов’язаний має з’явитися до ТЦК протягом 14 днів.

Повістки через «Укрпошту» першими отримають ті військовозобов’язані українці, які оновили свої дані до 16 липня — їх дані, в тому числі домашня адреса, є в ТЦК і розшукувати їх не потрібно.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама