“Укргазбанк” доєднався до мережі вітчизняних банків Power banking

image
26 Грудня 2022, 13:38
Поділитися:

26 грудня 2022 г. 13:25

“Укргазбанк” приєднався до об’єднаної мережі банків, створеної за ініціативи Національного банку на випадок блекауту. Мережа power banking налічує понад 1000 відділень по всій Україні і в банку, що входить до мережі, за відсутності світла можуть бути проведені банківські операції.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби “Укргазбанку”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Ця ініціатива – спільна відповідь банківської системи на можливі виклики тривалої відсутності електроенергії та зв’язку (блекауту), та гарантія для клієнта будь-якого банку, що певний перелік нагальних банківських послуг буде доступний навіть у критичній ситуації. Мережа power banking (PB) буде працювати завдяки встановленню необхідного обладнання (генераторів, старлінків тощо), тож критично важливі сервіси будуть безперервно працювати в умовах блекауту”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також додається, що наразі до PB входять всі 14 системних банків України, та планують долучитися інші банки.

“Перелік відділень постійно доповнюється і доступний за посиланням: https://bank.gov.ua/ua/consumer-protection/map-bank-branches. У відділеннях спільної мережі power banking діє спільний “банкоматний національний роумінг”, що передбачає єдині збільшені ліміти та скасування комісії на зняття готівки з карток інших банків”, – додали у пресслужбі.

Відділення банків РВ надають лише банківські послуги та не є “пунктами незламності”.

“Вони не дублюють їх функціонал, тобто такі відділення не забезпечують обігрів, відпочинок громадян, харчування та зарядку електроприладів. На відміну від “пунктів незламності”, – додали у повідомленні.

Перелік послуг, які надаватимуть відділення, що входять до спільної банківської мережі power banking під час блекауту:

Отримання готівки (банкомати, каса).

Платежі, переказ коштів (каса, термінали самообслуговування).

Обмін валют при наявності готівкової валюти в касі.

Консультації менеджерів з фінансових питань тощо.

“За більш детальною інформацією телефонуйте, будь ласка, до нашого контакт-центру: 0 800 309 000. У разі збою зв’язку, платежі проводяться у звичайному режимі, але збільшується час зарахування коштів на рахунки. Мережа power banking – це приклад консолідації та партнерства банків України, адже ми обрали не конкуренцію, а щоденну координацію та обмін досвідом, щоб спільно протистояти викликам війни”, – резюмували в “Укргазбанку”.

Нагадаємо, раніше шість опорних відділень “Укргазбанку” у Києві, одне на Київщині та тридцять вісім в інших областях України перетворились на “Пункти незламності”. Вони працюватимуть під час відключення електроенергії і, окрім послуг за своїм основним профілем, надаватимуть відвідувачам можливість доєднатися до WI-FI та підзарядки гаджетів.

Читайте: Опорні відділення “Укргазбанку” стали “Пунктами незламності”

Фото: Укргазбанк

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона