“Укрексімбанк” продає під Києвом земельні ділянки, які вже належать місцевому фермеру (ФОТО)

image
17 Червня 2023, 16:55
Поділитися:

Фото з мережі інтернет

Державний “Укрексімбанк” продає 16 земельних ділянок у Вороньківській тергромаді, які насправді вже належать місцевому жителю

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на “Главком“.

У буклеті про продаж ділянок зазначається, що процедура відбувається у межах виконавчого провадження, звідки й починаються загадковості.

До “Главкома” звернувся фермер із села Вороньків Валентин Буняк, який заявив, що під виглядом проблемних ділянок, які належать ТОВ “Київський гуртовий ринок“, хочуть продати його чорноземи. Ці землі чоловік викупив у місцевої громади два роки тому, а обробляє їх вже понад 20 років.

Ситуацію фермер пояснює так:

Якщо поглянути на конфігурацію ділянок, які продає “Укрексімбанк”, то вони мають неправильну форму, між собою не межують, розташовані у хаотичному порядку. У мене є версія, що ці земельні ділянки раніше було сформовано на ділянках берегової зони та лісових масивів із порушенням законодавства. Після того їх використали у вигляді застави для отримання банківських кредитів. Коли ж існувала загроза того, що банк викриє аферистів, вони знайшли потрібних кадастрових реєстраторів, які “перекинули” заставні ділянки на зовсім невідоме їм поле. Словом, створювався такий собі земельний “цвинтар”. Цього разу під “цвинтар” використали моє поле.

Дані з буклету «Укрексімбанку» зайвий раз підтверджують: так нарізати ділянки при здоровому глузді ніхто не міг

Площа земельної ділянки фермера – 17,56 га, ділянок ТОВ “Київський гуртовий ринок“, які продає банк, – 11,26 га. Представники “Укрексімбанку” відмовляються коментувати ситуацію. Фермер офіційно звернувся до керівництва банку та приватного виконавця з проханням припинити продаж ділянок допоки не буде наведено ладу зі справжнім їх місцерозташуванням.

Головне управління Держгеокадастру у Києві та області не зуміло пояснити, звідки на полі фермера у Воронькові взялися ділянки-накладки. Ці “латки” є власністю ТОВ “Київський гуртовий ринок“. Підприємство заснувало інше київське ТОВ “Коб-Інвест“, яке надає в оренду й експлуатацію нерухоме майно. Власником записано мешканця Луганська Дмитра Донцова. Як свідчить судовий реєстр, ТОВ “Київський гуртовий ринок” є фігурантом низки кримінальних проваджень із відмивання грошей.

Нагадаємо, що у Білій Церкві судитимуть адвоката, який шахрайським шляхом заволодів землями однієї із громад Білоцерківського району вартістю понад 7 млн грн.



Читати “Моя Київщина” у Telegram




Джерело