Україну не запросили на саміт G20 в Індії, але запросили рф

image
16 Серпня 2023, 12:09
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 12:02

На 18-й саміт глав держав і урядів G20 у Нью-Делі (Індія), який пройде 9-10 вересня, не запросили України, проте запросили росію на чолі з її президентом володимиром путіним. Раніше міністр закордонних справ Індії заявляв, що Нью-Делі не планує запрошувати Україну на саміт, аргументувавши це тим, що вона не є членом G20.

Про запрошення російського диктатора путіна,KВстало відомо зі списку запрошених лідерів країн на саміт G20.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“18-й саміт глав держав і урядів G20 у Нью-Делі стане кульмінацією всіх процесів і зустрічей G20, що проводяться протягом року між міністрами, високопосадовцями та громадянським суспільством. На завершення саміту в Нью-Делі буде прийнято Декларацію лідерів G20, яка зазначає прихильність лідерів до пріоритетів, обговорених і узгоджених під час відповідних зустрічей міністрів і робочих груп”, – йдеться в повідомленні заходу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Серед постійних представників G20 на саміт запрошені: президент Аргентини Альберто Фернандес, прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз, президент Бразилії Лулу Да Сілва, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Китаю Сі Цзіньпін, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, президент Індонезії Джоко Відодо, прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кусіда, президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор, король Саудівської Аравії Салман бін Абдулазіз Аль Сауд, президент ПАР Сиріл Рамафоса, президент Туреччини Раджеп Ердоган, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, президент США Джо Байден, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, голова Євроради Шарль Мішель, а також президент рф володимир путін.

Варто зазначити, що України немає у списках запрошених країн на саміт G20. Міністр закордонних справ Індії Субрахманьям Джайшанкар ще на початку червня заявив, що Нью-Делі не планує запрошувати Україну на саміт, аргументувавши це тим, що вона не є членом G20.

“G20 — це економічний форум, а не форум для геополітичних дискусій”, – пояснив тоді він, додавши, що на саміті можуть обговорити економічні наслідки конфлікту, але не шляхи його вирішення.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Верховна Рада закликала G20 виключити росію зі свого складу. За відповідну постанову №8203 проголосувало 310 депутатів.

Читайте: Верховна Рада закликала G20 виключити росію зі свого складу за геноцид та тероризм українського народу

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона